İZMİR

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yaptığı açıklamada, "Bornova ve Buca sınırlarındaki yaklaşık 100 bin çam ağacının, çimento fabrikalarının hammadde gereksinimlerini karşılamak amacıyla kesileceğini" ileri sürdü.

Aldıkları bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 24 Nisan 2014'te bir çimento fabrikasına Bornova Işıkkent'de 84 dönümlük arazide yaşları 10-15 arasında değişen çam ağaçlarını kesmesi için ruhsat verdiğini ve kesimlerin başladığını savunan Özcan, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde bir başka firmaya da kesim içinruhsat verildiği bilgisi bizlere ulaştı. Bu gelişmelerden bizim gibi bölge halkı da ciddi anlamda rahatsız. Bu katliama 'dur' denilmesi gerekiyor. Hukuksal anlamda mücadelemizi vereceğiz. Bornova'da erozyonu önleyen ağaçların katledilmesine karşı duyarsız kalamayız. Madencilik faaliyetleri adına çevrenin tahrip edilmesine, kentin beton yığını haline dönüştürülmesine içimiz el vermiyor. Dolayısıyla İzmir Barosu olarak halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz ve onların bu haklı mücadelesine destek olacağımızı ifade ediyoruz."

Açıklamada, İzmir Barosu yönetiminin Kent ve Çevre Komisyonu'na konunun araştırılması ve yürütmenin durdurulmasına yönelik dava açılması konusuda talimat verdiği belirtildi.