İSTANBUL - Maltepe'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonuna 400 polisin katıldığı, gözaltına alınanların adreslerinde ruhsatsız 2 tabanca ve çok miktarda esrar ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde Maltepe'ye bağlı Gülsuyu ve Gülensu mahallerinde sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik gerçekleştirdiği operasyon sürüyor.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Özel Harekat, Çevik Kuvvet ile Asayiş şubelerine bağlı 400 polisin katıldığı helikopter destekli operasyonda gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde 2 ruhsatsız tabanca ile çok miktarda esrar ele geçirildi.

Operasyon sırasında 10'un üzerinde kişinin yakalandığı, bu kişilerden 7'sinin uyuşturucu sattıkları iddiasıyla gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanların uyuşturucu kullanmak ve satmak, hırsızlık, ruhsatsız silah kullanmak gibi suçlardan poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.

7 Ağustos'ta Gülsuyu Mahalesi'nde meydana gelen 2 ayrı olayda aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de yer aldığı 9 kişi silahla yaralanmış, bu olayların uyuşturucu ticareti yapan kişiler arasında çıktığı iddia edilmişti.

Bu sabah gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen tabancaların 9 kişinin yaralandığı olaylarda kullanılıp kullanılmadığının balistik inceleme sonucunda ortaya çıkacağı, gözaltındaki kişilerin de 7 Ağustos'taki olaylara karışıp karışmadığının sorgulama sonucunda belirleneceği bildirildi.