İSTANBUL

Öğleden sonra başlayan sağanak yağıştan dolayı oluşan su birikintileri nedeniyle araç sürücülerinin düşük hızda ilerlemesi sonucu trafik yoğunluğu yaşandı. Beykoz, Avcılar ve Kartal'da sağanak yağıştan dolayı mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçlar trafikte mahsur kaldı. Bir süre aksayan ulaşım, su birikintilerinin tahliye edilmesinin ardından normale döndü. 

Aniden bastıran yağış Tuzla, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Bahçelievler, Ümraniye, Maltepe ve Sultanbeyli'de de etkili oldu. Yağan yağmurda bu ilçelerde bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı. Ümraniye'de bir ilköğretim okulu da su baskınından etkilendi. Esenyurt ve Avcılar'da sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su basarken, vatandaşlar leğen ve kovalarla evlerindeki suyu dışarıya çıkarmaya çalıştı. 

İtfaiye ve İSKİ ekipleri de çok sayıda su baskınına müdahale etti. 
E-5 Karayolu'nda yağmur nedeniyle sıkışmalar yaşanırken, trafik ekipleri yağmurun trafiği olumsuz etkilememesi için çalışma yaptı. 
Yağışlar nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bir süre aksayan hava trafiği de, kısa sürede normale döndü. 
İstanbul'da saat 16.30'da yapılan ölçümlere göre Atatürk Havalimanı'nda 16 ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da 19 kilogram yağış düştü.