DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylara ilişkin, "Halkımızı sağduyulu ve provokasyonlara karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Herkesin sağduyu içerisinde hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada olaylara ilişkin sosyal medyada gerçek olmayan haberlerin yer aldığını belirterek, bu bilgilere itibar edilmemesini istedi.

Sosyal medyada bazı çevrelerce yapılan haberlerin tahrik amacıyla taşıdığını kaydeden Aksoy, "Bu haberler, ya taraftarları tahrik etmek ya taraftarları bir araya toplamak adına yayınlanıyor. Bunlara itibar edilmemesi gerekiyor. Herhangi bir olay olduğu konusunda bilgisi olan kişiler, '155 Polis İmdat'ı arayarak anında ihbar etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Aksoy, güvenlik birimlerinin şehrin çeşitli noktalarında konuşlanmış durumda olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Halkın huzur ve güvenliği için güvenlik birimlerimiz, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Güvenlik birimlerimiz, gelişen olaylara karşı duyarlı bir şekilde çalışıyor. Halkımızı sağduyulu ve provokasyonlara karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Herkesin sağduyu içerisinde hareket etmesini bekliyoruz. Halkın sağduyusuyla birlikte bugünleri de aşacağız."