Niğde'nin Bor ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Mehmet Fetullah Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Bor Asliye Hukuk Mahkemesine verdiği dilekçeyle kimlikteki ikinci ismi olan "Fetullah"ın, "Efe" olarak değiştirilmesini talep etti.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra ikinci isminden rahatsızlık duyduğu için değiştirme kararı aldığını belirterek, "Terör örgütü mensubu, vatan haini birisinin ismini taşımak istemiyorum. Pazartesi günü dilekçemi hazırladım, Bor Adliyesine geldim. 'Mehmet Fetullah' olan ismimin 'Mehmet Efe' olarak değiştirilmesi için başvuruda bulundum." dedi.

Arkadaşlarının yaklaşık 20 yıldır kendisine "Feto" diye hitap ettiğini dile getiren Mehmet Fetullah Erdoğan, darbe gecesi akıllı telefon uygulamasında oluşturdukları grup üzerinden tartıştıkları sırada ismini değiştirme kararı aldığını ifade etti.

Erdoğan, "Konuşma sırasında bana 'Fetö' diye hitap ettiler. Çok rahatsız oldum. Aramızda konuşup tartıştık, ne yapabiliriz diye ve ismimi değiştirmemin en doğru karar olacağına karar verdik. Ailem de destekledi." şeklinde konuştu.

İsmi nedeniyle iş bulma konusunda da sıkıntı yaşadığını anlatan Mehmet Fetullah Erdoğan, işsiz olduğunu da sözlerine ekledi.