ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, ağırladığı çocuklara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezdirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocukları kabulünün ardından, eşi Emine Erdoğan ile çocuklara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezdirerek, bilgi verdi.

Beraberindeki çocuklarla önce makamına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası Tayyip Erdoğan'ın yeri değil, burası milletin yeri." dedi.

Erdoğan, gezi sırasında Külliye'deki eserler hakkında çocuklara bilgi verdi.

Kütüphane ziyareti sırasında bir çocuğun, "Buradaki kitapların hepsini okudunuz mu?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son gelen dergilerden birkaç sayfa kaldı." yanıtını verdi.

Kitap okumanın önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaynak kitapları nasıl kullanmaları konusunda çocuklara tavsiyede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kütüphanede, çocuklara Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdımı hatta boğarım. Boğamazsam da hiç olmazsa yanımdan kovarım." dizelerini okudu.

Çocukların alkışlaması üzerine Erdoğan, "İşte bu Asım'ın nesli, bu özelliklere sahip olun." ifadelerini kullandı.

Gezi sırasında Erdoğan, Sare isimli bir çocuğu kucağına alarak sevdi.

Erdoğan, daha sonra çocuklarla, hazırlanan oyun alanına geçti. Çocuklar burada interaktif yöntemle zemine yansıtılan mini sahada futbol oynadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bir çocuğun mini piyano konserini dinledi.

Öte yandan, bir grup kreş öğrencisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti.

Halk oyunları kıyafetleriyle gelen minikler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesinde "zeybek" oynadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çocuklara 23 Nisan yemeği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla yemekte bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verdiği yemeğe, Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilde belirlediği 81 çocuğun yanı sıra 30 şehit ve 32 gazi çocuğu, 22 üstün yetenekli çocuk, 6 özel eğitim kurumlarında eğitim gören çocuk ve 29 sevgi evlerinden gelen çocuk olmak üzere 200 çocuk katıldı. 

Erdoğan, misafir ettiği çocuklarla, dünya küresi şeklinde hazırlanan pastanın boş bırakılan bölümüne Türkiye haritasını yerleştirdi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 23 Nisan için özel hazırlanan pastayı çocuklarla birlikte kesti. 

Külliye'nin havuzlu bahçesinde çocuklarla aynı masada yemek yiyen Erdoğan, miniklerin 23 Nisan için seslendirdikleri şiirleri dinledi. 

Yemeğin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin avlusunda, çocuklar için özel gösteriler sunuldu. Erdoğan, yemeğe katılan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.