HABER: FUNDA AKOSMAN

Ziraat Bankası, Çiftçiler Günü nedeniyle tüm paydaşların buluştuğu zirve yaptı. "Ziraat Bankası Tarım Ekosistem Buluşması programında tarımın önemine bir kez daha dikkat çekildi. Buluşmaya, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve çok sayıda davetli katıldı.

Zirvede konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, tarım kredilerindeki takip oranının sadece yüzde 0.8 olduğunu belirterek, "çiftçi borcunu zamanında ödüyor" dedi. 

Bu organizasyonda Denizli bölgesini temsilen bizimde yakından takip ettiğimiz üreten kadın çiftçilerimizden Ayşe Şen Şimşek’e bir kaç soru sorduk.

Kaç yıldır hayvancılıkla uğraşıyorsunuz?

17 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum hem büyük baş hem küçükbaş hayvanlarım mevcut.

Kendinize ait tarla arazileriniz var mı?

Evet kayınvalidemden kalan ekip biçtiğimiz tarlalarımız mevcut Çal bölgesi üzümle ünlü olduğu için üzüm bağlarımız mevcut pekmezimiz yaprağımız kuru üzümümüz bu bağlardan üretilmektedir.

Kendi köyünüzün çiftçisinin ürünlerini de hammadde olarak kullanıyor musunuz? 

Evet, zaman içinde kendi sütüm yetmediği için bayan çiftçilerimiz süt alıyoruz onlar bir pazar oluyoruz. Ben tek başıma çıktıgım bu yolda hem kadın istihdamı sağlıyorum hem ürünlerimi üretip katmadeğer sağlıyorum, hem diğer çiftçi kardeşlerime pazar imkanı sağlıyorum. Böyle bir şurada Türkiye’nin 4 bir tarafından gelen bayan çitfçilerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Rusya ve Ukrayna savaşı ile bir kere daha ne kadar önemli olduğu ortaya çıkan savunma sanayi kadar önemli olan tarım sektöründe var olmaktan gurur duyuyorum yüce Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ üretmeyen toplumlar başka ülkelerin ekonomisine mahkumdur.

3 gün süren organizasyonda Ekonomi Bakanı, Tarım Sakanı ve Ziraat Bankası genel müdürlerinin de olduğu alanında başarılı insanların bulunduğu kendimizi bu organizasyonda bulunmaktan keyif aldım çok teşekkür ederim. Benim başarmak için ciddi sebeplerim vardı şimdi ekonomide yer alması gereken en önemli bireyler kadınlar diyoruz birilerine umut olduysa ne mutlu bana.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı ve ardından fuar alanına geçildi.