YALOVA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hangi alanı alırsanız alın, hangi göstergeyi alırsanız alın, eğitim son 13 yılda ikiye katlanmıştır; olumlu göstergeler itibarıyla" dedi.

Avcı, Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, milli eğitimde kadınların daha ön plana çıkması için çalıştıklarını söyledi.

Bakanlığının yönetici kadrolarında kadınların daha fazla yer alması gerektiğini belirten Avcı, "Milli Eğitim Bakanı olarak bir eksiğimizi, bir zaafımızı da burada itiraf etmem lazım. Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı olarak, AK Parti teşkilatlarının ulaştığı bu seviyeyi yakalayabilmiş değiliz. 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz var, maalesef bir tane kadın milli eğitim müdürümüz var" ifadesini kullandı.

Kadın yönetici sayısını okul, ilçe ve şube müdürlüklerinde dengelediklerini dile getiren Avcı, buna karşın daha üst düzeyde bunun çok olduğunu anlattı. Avcı, şöyle devam etti:

"Bu, sebepsiz değil. Bu, daha önce kadınların önüne çekilmiş olan bariyerlerin bugüne yansıması. Maalesef kadınlar, eğitimci kadınlar bu koşuya epey geriden başlayabildi. Şimdi biraz hızlandırmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığında yönetici kademelerde de kadınlarımızın payını layık olduğu düzeye taşıyacağız. Ayrıca bu Milli Eğitim Bakanlığı açısından şu bakımdan gerekli; öğretmen kadrolarımızın da büyük çoğunluğu kadınlar, öğretmenlerin yarıdan fazlası kadınlarımız. Gerçekten hamdedebileceğim icraatlardan biri belki de en başında geleni; bugün birçok okula gittiğim zaman başörtüsüyle görevlerini yapan öğretmenlerin gözündeki o yaşı, o teşekkürü görmek, bir milli eğitim bakanının yaşayabileceği en büyük mutluluk. 28 Şubat döneminde görevini yapamaz hale gelmiş, giyimi kuşamı yüzünden veya sadece kadınlar da değil tabii erkekler de görevden uzaklaştırılmış, bugünkü moda tabirle mobbinge yani yıldırmaya, bürokratik yıldırmaya maruz bırakılmış ve dolayısıyla öğrencilerinden, çocuklarından ayrı düşmüş öğretmenlerimizin tekrar görevlerini yapabilir hale gelmesi, en büyük mutluluğumuz oldu."

"Cumhuriyet tarihini katlayan hamleler yapılmıştır"

Eğitime yönelik karalama çalışmaları yapıldığına değinen Avcı, bunun devam edebileceği ve hazırlıklı olmaları gerektiği konusunu yinelemek istediğini belirtti.

Kara propaganda ve dezenformasyonun özellikle yoğunlaştığı, bundan sonra da muhtemelen böyle süreceği alanlardan birinin eğitim olduğuna dikkati çeken Avcı, şunları kaydetti:

"Son dönemde en çok bu alandaki birtakım tezgahların tekerine çomak soktuk. Onun için gün geçmiyor ki malum yayın organlarında, televizyonlarında, gazetelerinde eğitimin çöktüğüne, Milli Eğitim Bakanlığının iflas ettiğine, eğitimin yazboz tahtası haline geldiğine dair pek çok haberler, yorumlar okuyorsunuz, görüyorsunuz. Bunlar sebepsiz değil, sistematik bir kampanya. Herhangi bir vilayetimizde bir okulun penceresinin camı kırık diye haber yapılıyor, arkasından 'Eğitimimiz ne hale geldi', 'Eğitim çöktü', 'Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerine sahip çıkmıyor' vesaire gibi münferit olaylar üzerinden sistematik bir kampanya yürüyor. Oysa rakamlara baktığımız zaman şunu görüyoruz; son 13 yılda eğitimde hangi değişkeni alırsanız alın, ister okul sayısına bakın, ister derslik sayısına bakın, ister eğitim teknolojilerinin eğitime uyarlanmasına bakın, ister öğretmen sayısına bakın, ister öğretmenlerimize yönelik hizmet içi eğitime bakın, ister derslik başına düşen öğrenci sayısına bakın, ister taşımalı eğitim, süt yardımı, burslar, eğitimin bütün göstergelerinde son 13 yılda Cumhuriyet tarihini katlayan hamleler yapılmıştır. Hangi alanı alırsanız alın, hangi göstergeyi alırsanız alın, eğitim son 13 yılda ikiye katlanmıştır; olumlu göstergeler itibarıyla. Bunu da bildikleri için özellikle burada bu kara propagandayı yürütmeye çalışıyorlar."

Daha sonra gerçekleştirilen seçime tek aday olarak giren Melahat Yalçın, İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirildi.

Kongreye, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve partililer katıldı.