ANKARA - İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, ülkesinden Türkiye'ye doğalgaz gönderilmesi olasılığıyla ilgili, "Gelişmelere baktığımızda doğalgaz ticaretiyle iki ülke için kazan-kazan durumunun söz konusu olduğunu görüyoruz, ülkeler arasında gerilimler olabilir, bunlar gelip geçicidir. Gelişmeler bize işbirliği yapmanın zamanının geldiğini gösteriyor" dedi.

Oron, İsrail'in doğu Akdeniz'de sahip olduğu doğalgaz kaynakları, bu kaynakların Türkiye'ye getirilmesi ihtimali ve bölgedeki gelişmelerle ilgili, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. İsrail doğalgazının bir boru hattı ile Türkiye'ye getirilmesi olasılığıyla ilgili medyada çok yoğun tartışmalar görüldüğünü belirten Oron, şöyle konuştu:

"İsrail üst düzey yetkililerinin açıklamalarından anlayabileceğimiz, bu olasılık tutarlı ve sağlam bir olasılık ve İsrail için gerçekleşebilecek bir olasılık. Çünkü İsrail hükümeti sınırları içinde keşfedilen gazın bir bölümünü ihraç etme kararı aldıktan sonra, bu gazın gönderilebileceği potansiyel marketlerin hangileri olabileceğine yoğunlaştı. Bu konuda enerji ile ilgili olan her şey aynı zamanda politika ile özellikle uluslararası politikayla da ilgili. Bu da bizim üzerinde düşünmemiz gereken bir konu. Diğer bir konu da bu gazın istikrarsız ve değişken bölgemizi daha dengeli hale getirip, bölgemizdeki farklı ülkelerle daha barışçıl ilişkiler kurulmasında kullanılması."