İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada soruşturma savcılarından Evliya Çalışkan tarafından ifadesi alınan 27 şüpheli de, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Şüphelilerin hakimlik sorgularının başlaması bekleniyor.

2 şüpheli aranıyor

Soruşturmada kapsamında savcılıkça 29 kişi hakkında gözaltı kararı alınmış, yapılan operasyonlarla 27 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler O.Z.C ve O.Ç. ise tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Ayrıca başka suçlardan tutuklu bulunan 2 şüphelinin daha dosya kapsamında ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

BDDK raporu dosyada

Şüphelilerle ilgili, BDDK tarafından hazırlanan ve takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamlarının şahsi ve şirket hesaplarının 2013-2014 yılları arasında usulsüz şekilde incelemeye alındığını içeren bir rapor hazırlanmış ve bu rapor 25 Temmuz'da soruşturma dosyasına konulmuştu.

İş adamlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Özel Kalem Müdürü Ela Çakıcı ile dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ve dönemin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Abdülkadir Kart'ın da hesaplarının incelendiği belirtilen raporda, ayrıca TÜRGEV ve İHH gibi bazı vakıf ve derneklerin de bulunduğu hesapların, yine aynı tarihler arasında olağan dışı şekilde incelenmeye alındığı ve yüzlerce kez sorgulandığı tespitine yer verilmişti. Raporda, özellikle 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamlarının hesaplarının çokça kez sorgulanmasının hangi saiklerle yapıldığının da araştırılması gerektiği vurgulanmıştı.