İSTANBUL

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde Yaşar Kemal'in doktorlarından sağlık durumu hakkında bilgi alan Çelik, yaklaşık 15 dakika süren ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çelik, Çukurova'da yetişen ve edebiyatın önemli, değerli bir ismi olan Yaşar Kemal'in bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni etti.

Doktorlarından, Yaşar Kemal'in sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini aldığını aktaran Çelik, "Türkiye'nin koca çınarı Yaşar Kemal'i hastanede ziyaret ettik. Hocalarımızdan bilgi aldık. Çok değerli eşiyle görüştüm. Hep beraber bekliyoruz. Türkiye için büyük bir kıymet. Bizim için kökleri Çukurova'da olan ama dalları bütün dünyayı sarmış bir ulu çınar. Bütün Türkiye'nin gözü onun üzerinde. Dualarımız onunla beraber" diye konuştu.

Yaşar Kemal'in bir an önce sağlığına kavuşması için herkesin dua ettiğini vurgulayan Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Hocalarımız şu anda yazarımızın sağlık durumunun stabil olduğunu söylüyorlar. Türkiye'de kendisinin bu hastaneye kaldırıldığı duyulduğundan beri herkes sağlık durumunu soruyor ve kendisine dualarını gönderiyor. Biz Türkiye'nin koca çınarının bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Kendisini önce Allah'a, sonra da hocalarımıza emanet ediyoruz. İnşallah kendisini aramızda şifa bulmuş olarak göreceğiz. Hocalarımızın dışında, sağlık durumuyla ilgili söylentilere itibar etmemek lazım. Doktorlarının şimdiye kadar yaptığı açıklamaları esas kabul edip, onun üzerinden yürümek lazım. Kendileri en doğru açıklamayı yapıyorlar."