ŞANLIURFA

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Şanlıurfa'da Suriyeli çocukların öğrenim gördüğü okulda temaslarda bulundu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber başkanlığında, aralarında UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ve yabancı uzmanların bulunduğu delegasyon, merkez Eyyübiye ilçesindeki sığınmacı çocukların eğitim gördüğü Yenice Okulunu ziyaret etti.

Burada yaklaşık bir saat Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'den verilen eğitime ilişkin bilgi alan heyet, daha sonra sınıflarda öğrencilerle sohbet etti.

Metin İlci, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık 50 bin Suriyeli öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Heyete, okulda yürütülen çalışmalara ilişkin detaylı bilgi verdiklerini belirten İlci, "Heyet, geçici eğitim merkezlerimizde sığınmacı çocuklarımızın problemlerini yerinde dinlemek için gelmiş. Gördüklerinden memnun oldular. Ülkemizde bulunan Suriyelilere sunulan eğitim imkanlarını yerinde müşahede edip, memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.