Hatay'da bir ortaokul, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşenlerden bir kısmının isimlerini sınıflara verdi ve kapılara da şehitlerin fotoğraflarıyla hayat hikayelerini astı.

Merkeze bağlı Tanışma Mahallesi'nde bulunan, 400 öğrenci ve 15 sınıfın yer aldığı Tanışma Ortaokulu, 15 Temmuz şehitlerinin hatıralarını yaşatmaya çalışıyor.

Okul Müdürü Umut Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanların unutulmaması için bir çalışma yaptıklarını anlattı.

Okuldaki iki koridora "15 Temmuz Şehitleri koridoru" adını verdiklerini, ayrıca şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir köşesi oluşturduklarını ifade eden Aldemir, şu değerlendirmede bulundu:

"Okulumuzda 400 öğrenci var. Öğrencilerle birlikte 15 Temmuz şehitlerinin hatıralarını yaşatmak için çeşitli etkinlikler yaptık. Onları anmanın dışında okulumuzda da yaşatmak ve öğrencilerimize anlatmak için çalışma yaptık. Bu kapsamda, 15 sınıfa şehitlerden bazılarının adını verdik, ayrıca sınıfın kapılarına da şehitlerden bazılarının fotoğrafını ve hayat hikayesini astık. Amacımız, öğrencilerimizin zihinlerine 15 Temmuz'u ve şehit olanları kazımak." diye konuştu.

Aldemir, bazı öğrencilerin sınıf kapılarında yer alan şehitlerin fotoğrafını ve hayat hikayesini görünce duygulandığını, kiminin ağladığını dile getirdi.

Şehit yakınları da duygulandı

Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Sağanak da sınıf kapılarına şehitlerin fotoğraflarını ve hayat hikayelerini astıktan sonra ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Şehit yakınlarına yaptıkları çalışmaları anlattıklarını ifade eden Sağanak, "Şehit yakınları da yaptığımız çalışmayla çok duygulandı. Çocuklarının, yakınlarının isimlerinin okulumuzda yaşatılıyor olması onları da mutlu etti." dedi.

Okulun 6'ncı sınıf öğrencisi Abdullah Karabiber, şehitlere minnettar olduğunu belirterek, "Onlar olmasaydı bu ülke belki olmazdı." diye konuştu.

Öğrenci Emine Yiğit de öğretmenleriyle beraber yaptıkları çalışmanın çok anlamlı olduğunu, bu sayede herkesin şehitleri daha yakından tanıyacağını ve olanları anlayacağını söyledi.