Türklerin tarihi hep tartışılagelmiştir.
Türklerin tarihini ilginçtir ama bugüne kadar Türklerden başka herkes araştırdı inceledi ve yazdı.
Almanı, İngilizi Amerikalısı, İtalyanı yazdı Türklerin tarihini, geçmişini....
Bizler de tıpış tıpış aynen kitaplara koyduk ve okuduk.
Bu karmaşada Türklerin Orta Asya’dan gelişlerini bir tarafa bırakın daha öncelerindeki kökeni de farklı görüş ve yorumlara konu oldu..
Ve tabi ki çok yanlış yorum ve bilgiler de gündeme geldi..
Ancak bugün artık Türklerin binlerce yıllık geçmişi çok daha net biliniyor. Objektif ve önyargısız araştırıldığında İlginç hatta şok bilgiler de ortaya çıkıyor:
Örneğin İsa’nın doğumundan 6 Bin yıl öncesinde ÖnTürkler bugün Hristiyanlıkta çok önemli bir yer tutatn HAÇ sembolünü “OK” anlamında kullanıyorlardı.
Türkler kendilerine Türk demeden önce “OK” dediler, sonrasında da kendilerine “ON” dediler.
Bu tanımlar o dönemde tabiki sadece dini simgeydi.
Ok demelerinin sebebi şuydu: Ok kuantum anlamında algılanmış. Yani cennete gidebilmek için ruh bedenden ok gibi fırlayarak bu hedefe bir anlamda ışınlanması anlamını taşıyordu.
Daha sonraki dönemlerde “biz zaten birer Okuz ve ileride ok gibi fırlayarak Tanrıya ulaşcağız” anlamında günümüz Hristiyan dünyasındaki Haç sembolünü kullandı Türkler.
Sümerler ki, tüm verilere Türk olarak kabul edilmektedirler, 19 yüzyıla kadar adları bile bilinmiyordu.
Tarihçi bile olmayan bir İngiliz ve Fransız Konsolos bir sur duvarı dibinde bulduğu tabletleri çözerek Sümerler diye bir uygarlığı ortaya çıkarmışlardı.
Sümerler balık resmi yapıyor “balık” diye okuyorlardı. Çok basit ama gerçekci bir yazı tarzları vardı.
Görünen o ki Anadolu’dan yazı Mısır’a 5 bin yıl önce gitti. 2 Bin yıl daha öncesine gidersek Anadolu’da Etrüsk yerleşim başlangıcına gideriz yani 7 bin yıl öncesine.
Atatürk ne diyordu hatırlayalım:
“Anadolu 7 bin yıllık Türk Beşiğidir.”
Etrüskler’in anavatanı bugünkü ETRURIA-FLORANSA (İtalya)dır. Etrüskçe sözlük çok sayıda Türkçe kelimeyle  dolu. Üstelik bugün dahi rahatça anlayabileceğimiz Türkçe kelimeler!
Bu durumda İtalyanların kökeni nereye varıyor acaba?
İtalya’da PO ovasında bugüne dek aynen kalabilmiş bir ETRÜSK anıtı var, bronzdan yapılmış, taştan değil. Anıtta bir piramit figürü var. Bu neyi anlatıyor ?
Türkçede ''ALP'' yüksek ve ulu demek. Türkçeden başka hiç bir dilde Alp kelimesinin anlamı yoktur. Oysa ALP DAĞLARI İtalya-İsviçre bölgesinde malum.
Bu durum sadece bir tesadüf mü?
Erzurum CUNNİ mağarasında bulunan Hiyeroğlifler de Mısır yazısının Anadolu’dan Mısır’a gittiğini gösteriyor. Bu mağara duvarlarında bulunan 18 tane harf Mısır Hiyeroğliflerinde aynen var. Bu durumda Mısır’a harfler Anadolu’dan gitmiş olmalı dersek yanlış mı olur ?
Ayrıca da bugün Mısır alfabesinin kökenine ilişkin elde başka bir kanıt da yok...
Türkmenistan’da BALKAN dağları var yani Türkler Hazar Denizi kıyılarından buraya göç ederken geldikleri yerdeki adı buraya vermiş olmalılar.
Peki ya Bulgaristan’daki Balkan Dağlarına ne dersiniz?
1936 yılı Türk Dil Kurultayında ilk toplantı konusu Selçuklular öncesi Türk Kültürü idi. Atatürk bu konuya büyük önem veriyordu ancak ömrü daha ileri araştırmalara yetmedi.
Fransa’daki yeni bulgular ise İstanbul’a Türklerin 2200 yıl önce geldiğini gösteriyor. Hatta buraya ''ASTANBOLIK'' adını vermişler.
ASTAN Ön Türkçede: GÖK
BOLİK de: KENT, ŞEHİR anlamındaydı..
Bunların hepsi tesadüflerlerle açıklanabilir mi?
İşte Atatürk Ulusuna özellikle gençlere ''övün-çalış-güven'' derken binlerce yıllık geçmişinle övün ki geleceğine yönelik özgüven duygusu oluşabilsin yani mayanda ve kültüründe bu güç zaten var demek istiyordu.
Geçmişi tarihin derinliklerinde kalmış Türklere yönelik bulguları sunmaya devam edeceğiz.
Bu şarkı burada kesinlikle bitmez.
Birileri bitsin diye dua ediyor olsa bile!