ANKARA - Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi temmuz ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, haziranda 73,7 değerindeki endeks, yüzde 0,3 artarak 73,9 değerine ulaştı.

Haziranda 98,7 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 0,3 azalarak, temmuzda 98,4 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor.

Tasarruf etme ihtimali arttı

Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,3 arttı. Haziran ayında 24 olan endeks, temmuzda 25 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.

İşsiz sayısı beklentisi azaldı

Gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısı beklentisi endeksi yüzde 0,2 azalarak, temmuzda 81,1 değerine düştü.

Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Haziranda 90,9 olan endeks değeri, temmuzda 91,1 oldu.

Söz konusu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.