TÜİK-Kırmızı et üretimi 2019'da yüzde 7.4 artışla 1.2 milyon tona çıktı

Türkiye'de toplam kırmızı et üretimi, 2019 yılında, 2018 yılındaki 1 milyon 118 bin tondan yüzde 7.4 artışla 1 milyon 201 bin tona yükseldi.

11 Şubat 2020 Salı 13:12
12 Okunma
TÜİK-Kırmızı et üretimi 2019'da yüzde 7.4 artışla 1.2 milyon tona çıktı

İSTANBUL - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre kırmızı et üretimi, yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12.3 artarak, 259 bin 672 tondan 291 bin 565 tona yükseldi.

Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 158 bin 911 ton oldu.

TÜİK verilerine göre dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9.5 artarak 262 bin 476 ton olarak tahmin edildilirken üçüncü çeyreğe göre ise yüzde 34.1 azaldı.

Koyun eti üretimi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 45.9 artarken, üçüncü çeyreğe göre yüzde 24.8 azaldı. Keçi eti üretimi de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57.5 artışla 2 bin 967 tona yükseldi.

DHA

Anahtar Kelimeler:
TüikKırmızı Et üretimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İstanbul Fatura Basımı

avukat kartvizit

evden eve nakliyat

ofis taşımacılığı