ANKARA - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı ile yenilikçi fikirleri şirketlere dönüştürecek.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, Kurum, 2015 Yılı BiGG Programı takvimini başlattı.

Daha önce "1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı" olarak bilinen program, bu yıl isim ve içerik değişikliği ile yeniden kurgulandı. BiGG Programı, Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin gelişimini hızlandıracak şekilde, TÜBİTAK'la birlikte girişimcilere destek verecek başka kuruluşları da bünyesinde topladı.

BiGG uygulayıcıları olan bu kuruluşlar, girişimcilere birçok ilde iş rehberliği, girişim kampları, eğitimler, ön kuluçkalık gibi hizmetler sağlayacak. İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştiren girişimci adayları, ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK'a başvuracak ve bu yıl 150 bin liraya yükseltilen hibe destekten yararlanmak için yarışacak.

TÜBİTAK destekleriyle, iş fikirlerini ürüne dönüştürmek üzere 349 mikro ölçekli şirket kuruldu. Kurum, bu yıl daha da etkin sonuçlar almak için, BiGG Programı içinde, girişimcilere katkı sağlayacak diğer kuruluşlara da görev verdi. BiGG'in ilk aşamasını artık TÜBİTAK değil, Kurumun destekleyeceği 17 kuruluş yürütecek. Aralarında teknoloji transfer ofisleri, teknoparklar ve bir bankanın da olduğu bu kuruluşlar, web sayfalarında ilan ettikleri yöntemle iş fikri başvuruları almaya başladı.

Programın ikinci aşaması için iş planı başvuruları, 1-15 Ekim tarihlerinde TÜBİTAK'a yapılacak.