Tahıl ambarı, tohumculuğun da merkezi oldu

Sertifikalı tohumculukta adını duyurmaya başlayan Konya, Türkiye'nin hibrit ayçiçeğinde yüzde 95, patateste yüzde 73 oranında tohum üretimini karşılıyor.

03 Eylül 2012 Pazartesi 12:04
789 Okunma
Tahıl ambarı, tohumculuğun da merkezi oldu

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya, sertifikalı tohumculukta da adını duyurmaya başladı. Hibrit ayçiçeğinde yüzde 95, patateste yüzde 73, arpada yüzde 42 ve buğdayda yüzde 31 oranında tohum üretimiKonya'dan karşılanıyor.

Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan, dünyada tarımda söz sahibi ülkelerin Ar-Ge çalışması yapan tohumculuk şirketlerinin faaliyetleriyle tarımın gelişmesini sağladığını söyledi.

Konya'da son yıllarda tohum sektöründe önemli gelişmenin olduğuna dikkati çeken Alparslan, ''Tohum, hem verimi hem kaliteyi artıran başlı başına bir unsurdur. Kaliteli tohum ekmezseniz ne kadar verimli toprağınız olursa olsun, tarım araçlarınız ne kadar gelişmiş olursa olsun, ürününüz kaliteli olmaz'' dedi.

AA

Son Güncelleme: 03.09.2012 04:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.