Türkiye'nin tahıl ambarı Konya, sertifikalı tohumculukta da adını duyurmaya başladı. Hibrit ayçiçeğinde yüzde 95, patateste yüzde 73, arpada yüzde 42 ve buğdayda yüzde 31 oranında tohum üretimiKonya'dan karşılanıyor.
Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan, dünyada tarımda söz sahibi ülkelerin Ar-Ge çalışması yapan tohumculuk şirketlerinin faaliyetleriyle tarımın gelişmesini sağladığını söyledi.
Konya'da son yıllarda tohum sektöründe önemli gelişmenin olduğuna dikkati çeken Alparslan, ''Tohum, hem verimi hem kaliteyi artıran başlı başına bir unsurdur. Kaliteli tohum ekmezseniz ne kadar verimli toprağınız olursa olsun, tarım araçlarınız ne kadar gelişmiş olursa olsun, ürününüz kaliteli olmaz'' dedi.