TOKYO -Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Japonya'daki resmi temaslarının son gününde Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği Rezidansı'nda gazetecilerle bir araya geldi.

Merkez Bankası'nın bazı politikalarını benimsediğini, Banka'nın eskisi kadar ürkek olmadığını belirten Çağlayan, ''Ama Merkez Bankası şu anda çok aşırı bir ihtiyat içinde. Merkez Bankası'nın süreci çok daha iyi idare etmesi ve beklentiler konusunda kamuoyuna önemli mesajlar vermesi gerekiyor. Merkez Bankası artık faiz oranlarının düşürülmesi yönündeki eylemini net bir şekilde ortaya koyması lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

Zamanlama önemli
Merkez Bankası'nın çok hatalı bir davranış içinde olmayacağını ümit ettiğini belirten Çağlayan, ''Merkez Bankası'na söyleyeceğim tek şey timing'dir (zamanlama). Yani eldeki kuş, daldaki kuş misali. Bunun zamanlamasını en iyi yapacak olan
Merkez Bankası'dır. Merkez Bankası öyle bir zamanda bu kararı alacak, öyle bir zamanda bu kararlığını gösterecek ki teşvik sisteminin getirdiği avantajlı durumu sanayici görecek'' ifadesini kullandı.