ORDU

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, "Gürcü fındığının Türkiye'ye girmesi söz konusu değil. Serbest piyasada düşen fındık fiyatları tamamen arz ve talebe göre şekillenmektedir" dedi. 

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde düşen fındık fiyatları üzerinden çeşitli iddiaların ortaya atıldığına dikkat çekerek, "Bu iddiaların başında Gürcü fındığının Türkiye'ye getirilerek fabrikalarda işlendiği var. Kesinlikle böyle bir şey yok" diye konuştu. 

Gürcistan'dan Avrupalıların daha ucuz olduğu için fındık aldığını, Türkiye'nin kesinlikle fındık almadığına dikkat çeken Sevinç, "Gürcistan'dan Türkiye'ye fındık girmiyor. İhracatçılar birlikleri olarak Gürcistan'dan Türkiye'ye fındık girmemesi için devlet katında bütün teşebbüslerimizi, bütün bilgilendirmelerimizi yaptık, Türk ihracatçısı ve üretici adına bunun lehine olmadığını defalarca yazılı raporlarla bildirdik" ifadesini kullandı. 

Bunun dışında başka bir iradenin söz konusu olamayacağını vurgulayan Sevinç, "Bu mümkün olamaz. Gürcü fındığının Türkiye'ye girmesi söz konusu değil. Bu konuda ne hükümetin bir iradesi var ne de ihracatçının böyle bir talebi var. İhracatçılar olarak biz bunun her zeminde olmaması gerektiğini bildirmişiz. Şu anda serbest piyasada düşen fındık fiyatları tamamen arz ve talebe göre şekillenmektedir" değerlendirmesinde bulundu.