ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce işletmeye alınan Atatürk Barajı'nın ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti.

Barajının işletmeye alındığı 1992'den günümüze kadar geçen 23 yıllık zaman diliminde, 160 milyar kilovatsaati aşan bir enerji ürettiğini bildiren Eroğlu, "Yıllık ortalama 8,9 milyar kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahip Atatürk Barajı, ülke ekonomisine her yıl 2,2 milyar lira katkı sağlayabiliyor. Atatürk Barajı'nın işletmeye alınmasından bu yana geçen 23 yılda milli ekonomiye katkısı 40 milyar lirayı aştı." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Atatürk Barajı'nın yalnızca bulunduğu bölgenin değil, Türkiye'nin kalkınmasına da önemli faydalar sağladığını kaydetti.

Eroğlu, baraj ve HES'lerin yapımının, ülke açısından tercih değil bir zaruret olduğunu belirterek, diğer fosil yakıtlardan üretilen enerjinin çevreye verdiği zararla kıyaslandığında HES'lerin neredeyse çevreye hiç zararının bulunmadığını vurguladı.