Bakanlar Kurulu'nun, su ve enerji projeleri kapsamında bazı taşınmazlara ilişkin acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 2013 yılı Yatırım Programında "1977A010320" proje numarasıyla yer alan Küçük Su İşleri Projesi kapsamında Niğde-Çiftlik Azatlı Göleti ve Sulamasının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazlar, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde tesis edilecek Poyrazgölü RES üretim tesisinin yapımı için, yerleri, ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.
Adana'nın Pozantı ilçesi ile Niğde'nin Çamardı ilçesinde tesis edilecek Damla Hidroelektrik Santralinin yapımı için yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar için Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırma yapılacak.
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne (TEİAŞ) ait "154 kV Elif Havza TM-Tortum TM Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında belirlenen güzergaha isabet eden taşınmazlar ile "154 kV Çayseka (Afyon 2)-Çölovası-Keçiborlu Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında belirtilen güzergaha isabet eden taşınmazlar da direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurularak TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılacak.
Sivas'ta tesis edilecek Kangal Rüzgar Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırması gerçekleştirilecek.