AKP, Tayyip’ten sonra, mesela 2023'de Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için gerekli önemli adımlardan birini daha attı.

Yani, 2023 yılında CHP'nin, İYİ Parti’nin, AKP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'dur.

Cumhur İttifakı da, bütün Türkiye de bilmektedir ki AKP'nin büyükşehirleri kaybetmesinin sebebi bir sürü yanlış işler, küstürdüğü insanlar, benim gibi ötekileştirdiği insanlar, iddialar ve şaibelerdir.

Binali Yıldırım demişti ki : "bu seçim murdar olmuştur."

Oysa neler neler murdar olmamıştır ki?

Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz. Devletimiz Türkiye, yönetim şeklimiz cumhuriyet. İstanbul Büyükşehir tabelasından "Türkiye" ve "Cumhuriyet" kelimelerinin yani T.C.'nin kaldırılmış olması bir murdarlık değil midir?

İstanbul Büyükşehir tabelasından T. C. kelimesi indirilirken murdar kelimesi icat edilmemiş miydi?

Şimdi bir murdarlığa son veren Ekrem İmamoğlu yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığını da, Cumhurbaşkanlığını da hak etmektedir.

Kazanılmış bir seçimin, YSK'nın ve AKP'nin hataları yüzünden yok sayılmasını Cumhur ittifakı hiç kimseye izah edemeyecektir.

Başta AKP olmak üzere Cumhur ittifakı Ekrem İmamoğlu'nun yıldızını parlatarak değil İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlamaktadır.

Ekrem İmamoğlu sahneye çıktıktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Cumhur İttifakından İmamoğlu'nun bir proje olduğuna dair sözler, söylentiler yayıldı.

İmamoğlu'nun dindar bir çevreden geldiği, Recep Tayyip Erdoğan gibi Kur'an okuduğu, toplumla iyi iletişim kurduğu, hiç sinirlenmediği gibi özelikleri onun bugünler için yetiştirildiğine dair imalardı.

Ama İmamoğlu'nun birilerinin projesi olmasına, onu birilerinin yetiştirmesine gerek yoktur. Cumhur ittifakı bütün gayretiyle İmamoğlu'nun yıldızını parlatmakta, halkın elinden tutacağı bir mağdur oluşturarak geleceğe hazırlamaktadır.

Cumhurbaşkanının, cumhurbaşkanlığına giden yolu, Refah partisi gençlik kollarından değil, bir şiir okuduğu için hapis yatıp oluşan mağduriyetiyle başlamıştır.