Bursaspor teknik direktörü, futbolcuları ve taraftarının maçı kazanma istekleri üst düzeydeydi. Maça önde basarak başlayan Bursaspor 36. dakikada 2-0'lık skoru yakaladı ve kusursuz bir ilk yarı çıkarttı.
Futbol hayatı boyunca ilk kez birarada oynayan 11 Beşiktaşlı'nın birbirinden kopuk ve dağınık görüntüsü maç boyu devam etti. Defansın en iyisi ve topu oyuna sokabilen Sivok ile ilerde topu ayağında tutabilen ve skor üretebilen Niang'ın olmaması fazlasıyla hissedildi. Oğuzhan sağ kanatta kayboldu, Mehmet Akgün ön liberoda çok zayıftı. Mustafa Pektemek henüz eski gücünde değil. Beşiktaş'ın en büyük kozu olan Fernandes'in kesmelerinin hiçbiri ise istediği yere gitmedi.
Bursasporlu futbolcular maç boyu sahaya çok iyi yayıldılar, rakiplerine boş alan bırakmadılar. İleride dönen her topu aldılar. Beşiktaş'ın -sezon başından beri çözüm üretemediği- sol tarafındaki madenden 3 gol bularak güzel bir galibiyet aldılar.
Maça Batalla 1 gol, 2 asist ile damga vururken, kaptan İbrahim ve Şener sivrilen isimler oldular. Bursapor tribünleri Beşiktaş'ı altı maç sonra yenmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Yaptıkları muhteşem şov görülmeye değerdi.
Beşiktaş'ın ligi ilk ikide bitirme ihtimali artık çok zor. 3.lük içinse kalan 6 maçta bu takımı motive etmek kolay değil. Samet Aybaba bence bu maçla birlikte son kalan kredisini de tüketti. Sezon sonu Ertuğrul Sağlam ile değişikliği hiç sürpriz olmaz.
Maçın hakemi Halis Özkahya bu yılın standartlarının çok üzerinde iyi bir maç yönetti. İki kulüp arasındaki eskiden beri süregelen gerginliği arttırmamak için elinden geleni yaptı. Gökhan Süzen'in kasti faulü olmasa maçı kart çıkartmadan tamamlayacaktı.