Değerli okurlarım bu makalemde siz değerli dostlarıma boşanma davarlı hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum.

oşanma davaları hakkında genelboşanma sebebi evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniile boşanma davası açabileceğiniz gibi halk arasında buna şiddetli geçimsizlik nedeniileboşanma davası diyoruz biz buna yada sizin davanızın konusu  yada sebebi özel boşanma nedenleri olabilir. Örneğin zina hayata kast  pek fena muamele ya da terk olabilir. Bu gibi özel boşanma nedenleri Medeni Kanunumuz da özel olarak sınırlanmıştır. 

ğer sizin davanızın konusu zina yani aldatma nedeni ile boşanma davası olacak ise zina eyleminin gerçekleştiği tarihten itibaren 5 yıl içinde bu davayı açmış olmanız gerekir zina olayını öğrendiğiniz tarihten itibaren  6 ay içinde açmış olmanız gerekir. Bu süre hak düşürücü süredir.  6 aylık süre geçtikten sonra bu davayı açmanız durumunda  boşanma davanız reddedilir.  Siz zina nedeni ile boşanma davasıile genel sebeplerle yani evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedenine dayanarak boşanma davası açmışsanız  zina nedeni ile dava açmak için hak düşürücü süreniz geçmiş olsa bile ortak hayatın temelinden sarsılmış olması nedeni ile boşanma davası için boşanma kararı verilebilir.. 

ğer siz eşinizi zina nedeni ile eşinizi affetmiş iseniz artık dava hakkınız kalmayacaktır. Zina nedeni ile açmış olduğunuz davadan feragat ederseniz  eşinizi affetmişsiniz demektir. Artık buolaylara dayanarak boşanma davası  açma hakkınızı kaybetmişsinizdir diyebilirim.

inaya açıkça izin veren ya da zina esnasında sessiz kalan ve örtülü olarak buna onay veren eşin genel boşanma sebebine dayanılarak açılan boşanma davasında davaya itiraz etmesini Yargıtay hakkın kötüye kullanılması  olarak  kabul ederek boşanma kararı verilmesi gerektiğini belirtmiştir.  

adakat yükümlülüklerine aykırı davranan davacının TMK185./3 aykırı davrandığını öğrendiği halde bu durumu öğrenen koca bu durumu öğrendiği halde kayıtsız kaldığı için gerçekleşen olaylara göre aslında davacı kadın daha çok kusurlu olduğu halde davalı da itiraz hakkını kötüye kullandığı için hakkın kötüye kullanılması demektir. Bu evliliğin devamında  davalı ve çocuklar için korunmaya değer bir yarar kalmamıştır. Zina eden eşinizden tazminat hukukunun genel çerçevesinde manevi tazminat talep edebilirsiniz. Zina eden eşe çocukverilebilir mi? Mahkeme çocukların kimin yanında kalmasını daha uygun görürse çocuğu o taraf verir. Eğer zina eden eşe çocukların verilmesi çocuğun üstün yararı için daha uygun ise çocukları o tarafa veriri. 

ayata kast pek kötü muamele ile de boşanma davası açabilirisiniz. Eşiniz size eziyet ediyorsa acı çektiriyorsa bedeve ruh sağlığınızı bozuyorsa pekkötümuamele nedeniile boşanma davası açabiliriniz. Eşiniz onur kırıcı davranışta bulunuyorsa Yargıtay içtihatlarında ağır derecede onur kırıcı hareket olarak kabul edilen bu eylem  sizi eşinizin toplum içinde aşağılama küçükdüşürme hakarette bulunma veya sövme şeklinde olabilir. Ancak eleştiri niteliğindeki sözler şaka ile sarfedilen sözler onur kırıcı davranış olarak kabul edilmez. Bu durumda da siz 6 ay içinde şikayet hakkınızı kullanmalısınız ve herhalde sebebin doğumunun üzerinden 5 yıl geçmekle dava hakkınız düşecektir. Eğer eşinizi affederseniz bu sebeple dava açmak bu af örtülü yada açık olabilir bu durumda dava açma hakkınız kaybolacaktır. 

ğer eşiniz küçük düşürücü bir suçişlemiş veya haysiyetsiz hayat sürmüşse bu durumda onunla birlikte yaşamanız beklenemez. Ve eşinize karşı her zaman dava açma hakkınız mevcuttur. Burada küçük düşürücü suçtan kastım Rüşvet hırsızlık dolandırıcılık irtikap hileli iflas uyuşturucu madde kullanmak veya ticaretini yapmak küçük düşürücü suç işlemektir. 

ir suçun yüz kızartıcı suç olupolmadığı her olaya göre değişir. 

aysiyetsiz hayat sürme maddesine dayanarak da boşanma davası açabilirisiniz. Namus şeref itibar değerlerine aykırı bir yaşam tarzı sürmek örneğin bir genelevde çalışmak ya da işletmek kumarbazlık haysiyetsiz hayat sürmeye örnektir. Böyle bir durum varsa siz diğer boşanma sebeplerinin aksine eşinizi affetmiş olsanız bile bu sebebe dayanarak boşanma davası açabilirisiniz.

erk sebebi ile çekişmeli boşanma davası ise burada ayrılığın an az 6 ay kesintisiz devam etmiş olması gerekir. Usulüne uygun ihtar yapılmış olması gerekir. Buna rağmen evi terkeden ama haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmeyen eşe karşı terk nedeni ile boşanma  davası açılabilir.. Terk eylemininüzerinden  dört ay geçmiş olması gerekir, İhtarınızda  açık bir şekilde davet edilen eşin açık adresi  davet eden eş evde olmayacak ise anahtarın bulunacağı yer belirtilmelidir.  İhtara 2 ay içinde uymak gerekir. Aksihalde sonuçların ne olacağı  hatırlatılmalıdır. Terk mutlak boşanma nedenidir. Evliliğin çekilmez hale gelmesi gerekmez. Terk nedeni ile göndermiş olduğunuz ihtarda siz gerçekten samimi olmalısınız. 

kıl hastalığı nedeni ile boşanma davasında ortak hayat diğer eş için çekilmez hale gelirse hastalığın iyileşmesine olanak yoksa resmi sağlık raporu ile sabitise bu durumda boşanma davası açılabilir. Akıl hastalığı sebebi ile boşanma davasını her zaman açabiliriniz. Hak düşürücü süre yoktur.

ada genel boşanma sebebi ile de boşanma davası açabilirsiniz. 

şinizin cinsel ilişkiden kaçması güven sarsıcı davranışlar eşinize onu sevmediğini söylemek ev işlerini eşinizin yapmaması bunlar boşana nedenidir. 

oşanma davalarında kusur durumunu tam olarak ispat etmeniz gerekmektedir. Tam kusurlu eşin boşanma davası açma hakkı yoktur. 

Bu konudaki sorularınızı 0 532 50890 45 nolu irtibat telefonumabildirebilirsiniz.