Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenecek olan "Beyoğlu Kültür Yolu" Festivalinin İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tanıtımı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivallerin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada " 28 Mayıs'ta başlayacak festivallerin, 16 günde 2 bine yakın etkinliğe ev sahipliği yapacağını ve 6 binden fazla sanatçıyı ağırlayacağını belirtti.

"Beyoğlu Kültür Yolu" Festivali, Glykeria'nın AKM Konseriyle Başlayacak

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin bu yıl, 53 farklı kültür sanat kurumunun da katılımıyla 84 noktada gerçekleşeceğinin altını çizen Bakan Ersoy, 4 bin 500'ün üzerinde sanatçının yer aldığı, bin 500'den fazla etkinlik yapılacağını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, rebetiko müziğinin önde gelen isimlerinden Glykeria'nın, AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda, açılışa özel bir konser vereceğini dile getirdi.



İstanbul'un Sokak ve Meydanları 16 Gün Sahneye Dönüşecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İstanbul'un sokak ve meydanlarının festival süresince sahneye dönüşeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Galata Kulesi, Şişhane Meydanı, Fransız Sokağı, Tomtom Sokak, Odakule, Karaköy Vapur İskelesi ve daha pek çok yer, açık hava sahneleriyle festival havasını yaşatacak. Mazhar Alanson, Yeni Türkü, Ceylan Ertem, Emir Ersoy, Gökhan Türkmen, İrem Derici, Jabbar, Karsu, Melek Mosso, Metin Özülkü, Murat Boz, Murat Dalkılıç, Rafet El Roman, Sattas, Simge Sağın, Yedinci Ev, Can Bonomo ve daha nice popüler isim ücretsiz konserlerde sevenleriyle buluşacak. Galataport açık hava konserlerine ev sahipliği yaparken, burada gastronomiyle ilgili özel bir alan da kurulacak. Ziyaretçiler, Türkiye'nin ilk kadın seramik sanatçısı Füreyya Koral'ın TBMM Koleksiyonu'nda yer alan sergisini yine Galataport'ta gezebilecek."

İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ’NDEN ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER

Her yaştan dinleyiciyi müzikle buluşturmaya hazırlanan 50. İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki programında, çocukları masalsı bir dünyaya davet eden ‘Fındıkkıran ve Ben’ projesinin yanı sıra İKSV Alt Kat işbirliğiyle İstanbul’un her iki yakasındaki parklarda ücretsiz gerçekleştirilecek “Müzikli Bir Hafta Sonu” etkinlikleri yer alıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 50. İstanbul Müzik Festivali, 6-24 Haziran tarihleri arasında, her yaştan müzikseverle buluşmaya hazırlanıyor. Kapılarını hem yetişkin hem de çocuk ve genç müzikseverler için açacak festival, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek, multimedya, dans ve dijital animasyonların piyanoya eşlik ettiği Fındıkkıran ve Ben “Çocuklar için Masalsı Bir Konser” başlıklı özel bir projeye ev sahipliği yapacak. Festivalde ayrıca İKSV Alt Kat işbirliğiyle gerçekleştirilecek Müzikli Bir Hafta Sonu etkinlikleri kapsamında, festivalin bu yılki teması “İstanbul”dan hareketle hazırlanan İstanbul Efsaneleri eserinin prömiyeri ile Ses Ver, İlham Ver başlıklı çocuk atölyeleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

50. İstanbul Müzik Festivali, DeutschesSymphonie-Orchester Berlin, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası gibi önemli toplulukları ve AnnaProhaska, GautierCapuçon, Fazıl Say, KirillGerstein, Alice Sara Ott gibi yıldız solistleri ağırlayacak. Borusan Holding’in desteğiyle gerçekleşecek festival, üç hafta boyunca 12 farklı mekânda Türkiye ve yurtdışından 65’in üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak. İstanbul Müzik Festivali, şef ve besteci Tan Dun ile şef ve piyanist Thomas Adès’e verdiği eser siparişlerinin Türkiye prömiyerlerine de ev sahipliği yapacak.

BOLLUĞUN VE İYİLİĞİN SEMBOLÜ ŞAHMERANLAR PAKET POSTANE’SİNDE

Şehrin otuz dört ayrı noktasında gerçekleşen Şahmeran 34, “Hayra Alamet” – Şehirde Karşılaşmalar Sergisi’nde yer alan beş sanatçının eserleri, Galataport İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Galataport İstanbul, Şahmeran 34, “Hayra Alamet” – Şehirde Karşılaşmalar Sergisi kapsamında 13 Ağustos tarihine kadar Bubi Hayon, Kemal Tufan, Yiğit Yazıcı, Tanju Babacan ve Aslı Şarman’ın eserlerine ev sahipliği yapacak.

Şahmeran 34 Sergisi’ndeki beş sanatçı arasında yer alan Bubi Hayon, “Yumliha” adını verdiği heykel çalışmasında bez kordonlarını, yatay ve dikey kafes biçimleri ile örgüsel bir kompozisyon düzeni içinde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Açık hava heykelleri 34 farklı ülkenin çeşitli kentlerinde yer alan sanatçı Kemal Tufan, paslanmaz metalden ürettiği “Kafes İstanbul” adlı eseri ile Galataport İstanbul’da yerini alıyor. Soyut dışavurumcu tarzının yanı sıra fonksiyonel sanat eserleri ile de tanınan Yiğit Yazıcı’nın “RDG243222” isimli Şahmeran heykeli de serginin dikkat çeken işleri arasında.

Ürettiği heykel Galataport İstanbul’da üç ay boyunca sergilenecek olan bir diğer isim ise Türk moda tasarımcısı Tanju Babacan. Televizyon prodüksiyonları için de tasarım yapan Babacan’ın kumaşlardan ürettiği heykeli “Dzızlan" adını taşıyor.

Farklı kültürlerden, insan ifadelerinden ve doğadan ilham alan sanatçı Aslı Şarman da ayna ve mozaik malzemeleri kullanarak tasarladığı “Parla” isimli çalışması ile Galataport İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Dört tanesi Paket Postanesi’nde, bir tanesi de N2 Blok önünde yer alan eserler, 13 Ağustos tarihine kadar Galataport İstanbul’da ziyaret edilebilir.

FÜSUN ONUR’UN YARIM ASIRLIK SANAT PRATİĞİNE ADANMIŞ BİR ESER:

“Füsun Onur: Evvel zaman içinde…”

Füsun Onur’un Venedik Bienali 59. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’ndaki sergisine eşlik eden “Füsun Onur: Evvel zaman içinde…” adlı monografisi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Yapı Kredi Yayınları’nın işbirliğiyle yayımlandı. Kitabın tanıtımı için Yapı Kredi Kültür Sanat’ta, 16 Mayıs akşamı moderatörlüğünü Sanat Dünyamız dergisi editörü Fisun Yalçınkaya’nın üstlendiği bir söyleşi düzenlendi.

Söyleşide, kitabın eş editörlüğünü yapan İstanbul Bienali ve İKSV Güncel Sanat Projeleri Direktörü, aynı zamanda Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun bu yılki küratörüBige Örer ile Nilüfer Şaşmazer’in yanı sıra kitaba katkı sunan isimler söz aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nun bu yılki konuğu olan Füsun Onur hakkında hazırlanan en kapsamlı yayın olma özelliğini taşıyan kitap, Onur'un sanatsal pratiğinin çeşitli yönlerine dair küratörlerin, sanat tarihçilerinin ve araştırmacıların yazılarını içeriyor. Yayın ayrıca, sanatçının üretken kariyerine ışık tutan, sanat pratiğinin farklı dönemlerini ve yönlerini tarihsel bir bağlam içinde yansıtan derinlemesine bir kronolojiyi arşiv görüntüleriyle okurlara sunuyor.

SILA’DAN YENİ ALBÜM ‘ŞARKICI’

6 yıl aradan sonra yeni albümü ile müzikseverlerin karşısına çıkan SILA albüme de adını veren ‘ŞARKICI’ şiirinin klibini paylaştı. Sıla’nın prodüktörlüğünü kendisinin yaptığı ‘ŞARKICI’ 15 yeni şarkıdan oluşuyor.

Tamamı SILA’ya ait olan parçalardan oluşan, şiirle açılan ve şiirle kapanış yapan albüm müzikseverlerle buluştu. Sıla’nın kendi deyimiyle şarkıcı klibi şiiri de albüme bir selam. 

ATİYE DELİ İŞİ ALBÜMÜNÜN ÇIKIŞ ŞARKISI ‘DALGANA BAK'IN VİDEO KLİBİNİ LONDRA'DA ÇEKTİ

Atiye, Türkiye'nin ilk fusion pop albümü ‘Deli İşi’ni Mikslarj etiketiyle dinleyicileriyle buluşturdu. Dokuz şarkıdan oluşan albüm Atiye'nin dokuz yıl aradan sonra yayınladığı ilk albüm.

Albümün enerjik çıkış şarkısı Dalgana Bak'ın video klibi Londra'da yaşayan yönetmen Irmak Altıner tarafından 8mm film kamerasıyla çekildi. Çekimleri 3 gün süren klibe Londra metrosu set için özel olarak kapatıldı. Klip ayrıca Londra’da Hackney, Shoreditch, BethnalGreen ve Dalston’da çekildi.

Özgür hissettiren video klip

Atiye'ninklip için yapılan fotoğraf çekimi (tercihi: Zendaya - KeiraKnightley gibi ünlülerin portre fotoğrafçısı) EmilyHope tarafından gerçekleştirildi. Styling’de Ece Özel ile çalışan Atiye tamamı kadınlardan oluşan takım ile çalıştı. Özgürlük ve refah hissiyatı aktarmaya odaklanan video ile Atiye dinleyicisini özgür hissetmeye davet ediyor.

Klibinde dört farklı görünümle karşımıza çıkan Atiye, ana look’larında tasarımcı Sudi Etuz’un yeni koleksiyonunu tercih etti.