Değerli okuyucular,

Bir Ramazan ayını daha geride bırakırken  bu yılda onbir ayın sultanı olan oruç ayımızı iyi- kötü Covıd-19 virüsü altında yaşadık. Teravihsiz, sılayı rahim ve dost, arkadaşlarımızı iftar yemeklerine buyur etmemekle geçirdik. Insanların birbirinde uzak ve bir araya gelmeyip yanlızca sosyal medya üzerinde kurdukları iletişimlerle özlemlerini giderdiği bir dönemi yaşıyoruz. Tabiki bu bizlere akraba, eş ve dostların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlamış oldu. O kadar bol bol birbirimizin yanındayken ve birlikte yaşarken, şimdilerde birbirimize duyduğumuz hasret ve özlemle yaşıyoruz.

Evet, onbir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif-imizi geride bırakırken, önümüzde ve karşılayacağımız Ramazan Bayramı (şeker bayramı) var. Şeker Bayramımızıda maalesef evde kalarak geçireceğiz. Tabiki bu yapılan tüm önlemler insanların sağlığı içindir. Bayramlar akrabaların, dostların ve ailece insanların bir araya geldiği güzel günlerdir. Bu bayramda evde ve çocuklarımızla geçireceğimiz bir bayram olacak. Tabiki hüzünlü bir bayram olacak. Çünkü bayramlar, aile büyüklerini, akrabalarını, dostlarını  ve komşuları ziyaret etmekle bir anlam kazanıyordu.

Bazen düşünmeden edemiyorum, ya o yurtlara terk edilmiş çocuklar ve anne- babasını huzur evlerine bırakanlar, yani o yaşlılarımız... Onların yaşadığı durumları şu an yaşamaktayız. Onlar hep böyle bayramlarını kimsesiz ve yanlız yaşıyorlardı. Acaba bunları düşünme fırsatımız oluyormu bilmem. Bu virüsten belki ders alıp, anne- babasını huzur evlerinden almak isteyenler olacaktır kimbilir. Yada çocuklarını yurtlara verenler, çocuklarını yaşadıkları çatının altına alırlar. 

Çünkü giden zamanı geri getirmek ve yaşanılanları tekrar yaşamaya imkân yok. Işte insanoğlunun hayata ne kadar değerli bir varlık olduğunu anlıyor ve anlamaktayız.

Bayram demek; Neşe, huzur, mutluluk demek.

Bayram demek; Tüm ailenin, dostların' akrabaların bir arada olduğu demek.

Bayram demek; Kûslerin barıştığı, nefretin yokoluşu, barışın yeryüzünde bahar çiçekleri gibi açtığı demek.

Bayram demek; Büyüklerin yüzündeki tebessüm, çocukların şen şakrak gülüşleri demek.

Bayram demek; Yeni bir dünya, yeni bir yaşam ve yaşanılmayanları yaşamaktır.

Gelen Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, sağlık, huzur ve sihhat diliyorum.

Allah'a emanet olun.