KİTAP DÜNYASI

Balkabağı

Berna Güzey Yırtıcı’nın Balkabağı adlı kitabı Ötüken Neşriyat’tan çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu cümlelerle aktarılıyor . “Hayır, yalnız değildi bu evde... Belki kendisinden başka insan yoktu ama yalnız değildi... Doğdu doğalı, kendini bildi bileli, dünya yüzeyinde var oldu­ğunu anladığından beri. .. Onu yalnız bırakmayan, yirmi dört yıldır beraber yaşadığı varlıklar ... Perile­ri ... Evet, onun tam üç tane perisi vardı ... Hayatının bazı dönemlerinde onlardan kurtulmaya çalışmıştı, canını sıktıkları da çok olmuştu ama kovsa da bağırıp çağırıp, hakaret de etse gitmemişlerdi. Aslında içten içe hiçbir zaman gitmelerini de istememişti... Onlar onundu. Kimse varlıklarından haberdar değildi ve onları elinden alamazdı. Hayır, o yalnız değildi.”

Medya Dünyası

Banu Fincancı Yönetiminde Özel Sağlık Televizyonu

Asıl mesleği yönetmenlik olan uzun yıllar tv kuruluşlarında görev yapan programcı sunucu Banu Fincancı bir süredir İzmir Özel Sağlık Hastanesi halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim yetkilisi. Trt de hem yönetmenlik hem sunuculuk yapan Fincancı Şimdilerde Özel sağlık hastanesinde Özel sağlık televizyonunu kurdu. Doktorlarla sağlık programları hazırlıyor ve hastanenin tüm çekimlerini yapıyor. Özel Sağlık tv’de bu alandaki tecrübesini konuşturan Banu Fincancı özgün nitelikli içeriklere imza atıyor. Banu Fincancı programlarda hem birikimi hem de şıklığı ve güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Banu Fincancı’nın hazırlayıp sunduğu programları youtube’den takip edebilirsiniz.

Müzik Dünyası

EZGİ GERGİN’DEN İDDİALI BİR BAŞLANGIÇ “HERKES YOLUNDA” ŞİMDİ YAYINDA!

5 yıldır müzik dünyasında bir çok önemli sanatçı ile çalışan, başta Bengü, İrem Derici , Mustafa Sandal gibi isimlere sahnede back vokal olarak eşlik eden, Metin Özülkü orkestrasının başarılı vokallerinden biri olarak TRT ekranlarından da tanıdığımız Ezgi Gergin, yepyeni şarkısı “Herkes Yolunda” ile şimdi iddialı bir başlangıç yapıyor.  Kayıtlarına  2020 aralık ayında İstanbul, Tolga Görsev Music Production stüdyosunda başlanan “Herkes Younda” nın sözü Ezgi Gergin’e, müziği ise Tolga Görsev’e ait. Yine Tolga Görsev prodüktörlüğünde hayata geçen şarkı ,farklı altyapısı, modern aranjesiyle dikkat çekerken, r&b, soul ve urban diyebileceğimiz günümüz dünya müziğine yön veren farklı tarzlara da adeta göz kırpıyor.  Daha önce 2019 yılında “Görmem Lazım” adlı şarkısı ve ilk çalışmasıyla deneysel bir tarz ve farklı bir tavır ortaya koyan genç sanatçının, 2021 imzalı bu yeni teklisi bilindik kalıpların çok dışına çıkarak, Türkiye’de farklı tarzlarda da bir pop müziğin olabileceğinin adeta kanıtı gibi. Lise ve üniversite hayatını müzik üzerine inşa eden Ezgi, halen İstanbul’un farklı ve prestijli mekanlarında kendi ekibiyle sahne almakta, ayrıca 2021 yazı içinde güneydeki tatil beldelerinde keyifli ve özellikli, canlı performans mekanlarında sahne hazırlıklarına devam etmektedir.  90’lardan günümüze uzanan geniş bir yelpazede, yerli ve yabancı pop müziğin en keyifli örneklerini sahnede dinleyicileriyle buluşturan Ezgi Gergin, yeni şarkılarını da dinleyicileriyle paylaşabilmek için yoğun stüdyo kayıt sürecine de bir taraftan devam ediyor.   Ezgi Gergin, şarkının yapım aşamasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Pandeminin zorlu sürecinde, biz motivasyonumuzu kaybetmemek adına şarkının prodüksiyon yapım aşamasının her anına teslim olduk. Maksimum verim alabileceğimiz ve güzel günlerin yakında olduğunun bilincinde olarak, bu şarkıda, kendimizle beraber dinleyicilerimize de parlayabilecekleri bir alan yaratmayı hedefledik. Şarkımızın, tüm dinleyenlere iyi gelmesi ve onları iyileştirmesini diliyorum. Işığımız hep parlasın.”

SUZET’İN YENİ ŞARKISI ‘SIRILSIKLAM’

Oyunculuğuyla ve gezgin kimliğiyle de tanınan Suzet bu kez müzisyen şapkasını giyiyor ve ikinci teklisi ‘Sırılsıklam’ ile kulakların pasını silmeye hazırlanıyor. Suzet sözlerini kendi yazdığı yeni şarkısında çocuk ruhlu bir aşk hikayesini anlatıyor ‘Yasak Da Olsa’ ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Suzet, ikinci teklisi ‘Sırılsıklam’ı 19 Kasım’da yayınlamaya hazırlanıyor. Çocukluk yıllarından beri müzikle iç içe olan Suzet, yeteneğini değerli hocalardan almaya devam ettiği şan, oyunculuk ve dans eğitimleri ile taçlandırıyor. Son dönemde büyük sükse yapan Netflix dizisi ‘Kulüp’te yer alan Suzet oyunculukta da iddialı. İngiltere’de müzikal tiyatro okuyan, birçok büyük prodüksiyonunda sahneye çıkan Suzet 7 dil biliyor. Türkçenin yanı sıra, İspanyolca, İngilizce ve Portekizce şarkılar seslendirerek dinleyicilerini etkilemeyi başarıyor. On parmağında on marifet bir müzisyen olan Suzet aynı zamanda bir gezgin. ‘dunya_alem_geziyorum’ Instagram hesabında gezdiği ülkeleri anlattığı enerjik videolar ile ciddi bir takipçi kitlesine ulaşmış durumda. Onlarca ülkede edindiği etnik ve müzikal deneyimlerden beslenerek oluşturduğu kendine has tarzıyla da dikkat çekiyor.

SUZET SIRILSIKLAM!

Suzet’in unutamadığı bir aşkını anlattığı şarkının ruhuna uygun bir klip çekildi. Ahu Şentürk’ün yönettiği klipte rasta saçlarla farklı bir imaja kavuşan Suzet sırılsıklam ıslatıldı. Bu çocuk ruhlu, naif aşk hikayesinde Suzet serzenişte bulunan ancak gururlu bir kadını canlandırıyor. Suzet, ilk şarkısı ‘Yasak Da Olsa’daki kıpır kıpır, cüretkâr kadının aksine ‘Sırısıklam’da bize duygusal, aşık bir kadını sesiyle hissettirmeyi başarıyor

KÜNYE

Söz: Suzet

Beste – Düzenleme: Eser Taşkıran

Klip Yönetmeni: Ahu Şentürk

Instagram: @suzetmusic; @dunya_alem_geziyorum    

Tiktok: @dünyaalemgeziyorum

Fisun ile Ünlü Oyuncu Cem Cücenoğlu'ndan sürpriz düet

Fisun , ünlü oyuncu Cem Cücenoğlu (MSM) ile “Bilemezsin” adlı yeni şarkısında düet yaptı.  Pandemi döneminde kurumsal iş hayatından uzaklaşıp müziğe yönelen Kapki, bu süreçte 45 şarkı yazıp besteledi. Bu şarkıların arasından 6 tanesini “Bilemezsin” adlı albümde toparlayan şarkıcı, çıkış parçası olan “Bilemezsin”e klip de çekti.  Aranjörlüğünü Eser Taşkıran’ın, mastering’ini Cantuğ Gökçel’in yaptığı şarkıda ünlü oyuncu Cem Cücenoğlu (MSM) ile düet yapan Fisun, Cücenoğlu ile birlikte kamera karşısına da geçti.  Meltem Taşkıran’ın yönetmenliğini üstlendiği klibin görüntü yönetmenliğini ise Özgür Yücel yaptı.  Albümle ilgili Fisun  şöyle konuştu: “Bilemezsin albümü 90’larda dinlediğimiz şarkılardaki melodiler ve sözleri anımsatıyor. Çok içime sinen bir iş oldu. Umarım dinleyenler de içindeki hüznü ve duyguları hissedebilir. Şarkıların hepsinin ortak özelliği hemen ezberlenebilmesi ve akılda kalıcılığı.” Şarkı söylemenin kendisi için ne ifade ettiğini ise Kapki, şu sözlerle dile getirdi: “Şarkı söylerken sanki dünya duruyor benim için. Halihazırda sözüyle, müziğiyle bitmiş 45 adet şarkım bulunuyor. Umarım albümüm sayesinde sesimi duyurur, bestelerimi sanatçılarla buluşturma şansım olur.”

ÖZLEM OLGUN’UN  İLK TEKLİSİ SIZI MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU!

Uzun yıllardır sahnede olan ve pek çok ünlü ismin vokalistliğini yapan Özlem Olgun, ilk teklisi “Sızı”yı yayınladı. Sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan şarkıyı kendine has tarzıyla yeniden yorumlayan Olgun, müzikseverlerden tam not aldı.

Yıllardır usta yorumcu Soner Olgun’a sahnede vokalist olarak eşlik eden Özlem Olgun, ilk teklisi ‘Sızı’ ile müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı.

Rock ve etnik eserleri kendine has tarzıyla yorumlamasıyla dikkat çeken Olgun, yayınladığı teklisiyle de müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan şarkının, düzenlemesini Utkan Marangoz ile Yusuf Sağlamlar üstlendi.

Beğeni toplayan şarkının yönetmen Safa Gülsoy eşliğinde Karaköy sokakları ve Kadıköy Baba Sahne’de çekilen klibi üç günde tamamlandı.

SEZEN AKSU’YA TEŞEKKÜR EDERİM!

Bu şarkının kendisine özgürlüğe özlemi hissettirdiğini belirten Özlem Olgun “Sahnede geçirdiğim uzun yılların ardından, bambaşka bir heyecan yaşıyorum. Artık sevenlerimle istediğimiz her an bulaşabileceğiz. Onlarla ilk buluşmamızın bir Sezen Aksu şarkısıyla olması da başka bir mutluluk oldu. Kendisine de şarkıyı yorumlamama izin verdiği için çok teşekkür ederim. Ayrıca bu şarkıyı yorumlamam ve bu tekliyi çıkarmam için beni cesaretlendiren Sevgili İzzet Çapa’ya da teşekkürlerimi gönderiyorum  ” dedi.

MEMEDİM ZEYNEP  ZEYNEP TÜRKEŞ “TOK SEVDALAR”

1995 yılında ilk albümü “İnadı Bırak” ile başarılı bir çıkış yaparak 90’lı yıllara damga vuran albümün hit şarkısı Memedim ile sadece Mehmetçik ailelerinin yüreğine değil, tüm vatana, millete, tüm milliyetçilik duygularına dokunarak tek bir yürekte onurlu gözyaşı akıttırarak milyonların gönlünde taht kuran Zeynep Türkeş iki yıl aradan sonra, aranjesini Sonay Yağız’ın yaptığı, söz ve müziği yine birçok eseri gibi kendisine ait, ailecek kendi kurmuş oldukları MKT Yapım imzalı “Tok Sevdalar” adlı yeni single çalışmasını sevenleriyle buluşturdu.

“Tok Sevdalar” adlı yeni single çalışması 21 Kasım 2021’de tüm dijital platformlarda yerini alarak müzikseverlerin kulak pasını sildi.

Fotoğraf sanatçılığı ile de tanınan, kendi tasarım şirketini kurduktan sonra basketbol menajerliğinde de başarı kazanan ve sanatçının da menajerliğini yürüten eşi Can Yalman ve ilk çıkışından beri menajerliğini yapan babası Mustafa Kemal Türkeş ve annesi Vesile Türkeş’le hem Hostel Memedim Zeynep’s’i işlettiği hem de doğa içerisinde yaşamayı tercih ettiği Muğla iline bağlı antik bir kent İasos’ta Ozan Ozan yönetmenliğinde çekilen “Tok Sevdalar”ın klibi de Zeynep Türkeş’in doğum günü olan 21 Kasım’dan itibaren kendi YouTube kanalında yayınlanmaya başladı. Klipte, sevenlerinin özlemle beklediği sanatçının güzelliği, antik kentin büyüleyici görselleri ve Ege’nin eşsiz mavilikteki deniz üçgeni içerisinde izleyici duygudan duyguya geçiş yaşayarak hem sanatçıya hem tarihe hem de bakirliğe hasretini dindirmiş oldu.

Gece gündüz vatan topraklarını korumak için nöbet tutan askerlerimiz için pek çok konserde yer alan, gazilerimizle şehitlerimiz adına kendileri ve aileleri için düzenlenen moral günlerine katılan, tüm Türk halkının sevgisini kazanarak genç yaşta efsane olabilmeyi başaran Zeynep Türkeş hem yorumu ve vücut diliyle hem ses rengi ve hitap

edeceği şarkı ve şarkıların doğru seçimiyle kalıcı olmayı başarmış bir isimdir. Üretken bir sanatçı olup birçok esere kendi imzasını koysa da ailesiyle el ele emek vererek çalışmalarını yapıyor olması başarısını ikiye katlamakta. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün dile getirdiği Türklerden, doğrulardan ve çalışkanlardan biri olmanın gururunu taşıyan Zeynep Türkeş İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı, Şan Bölümü mezunudur. “Dudaklarımda Sevdan”, “İlk Aşk”, “Halalzade”, “Kara Kaplı Kitap”, “Yıkıl” adlı albümleri ve “Kork Benden” ile “Mayın” adlı single çalışmalarıyla her daim zirvede kalmayı başarmıştır. Zaman zaman ekran ve sahneye ara vermiş olsa da üretkenliğine hiç ara vermeden devam eden sanatçı yaşadığı İasos’un Kıyıkışlacık Köyü’ndeki evinde donanımı tam stüdyolarında kendi kayıtlarının yanı sıra prodüksiyonlara da imza atıp, bunca yıllık deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşarak onlara yardımcı olmanın hazzı içinde. Tüm bunlarla birlikte gelen dizi müziği teklifleri üzerinde çalışmalarını da sürdürmekte.

Buket Bengisu Dormen Akademi’de Eğitmen oldu…

Önümüzdeki aylarda birbiri ardına yayınlayacağı şarkılar için çalışmalarına son sürat eden devam eden Buket Bengisu bir taraftan da eğitmen oldu ve Türkiye’nin en prestijli akademilerinden Dormen Akademi’de Şan hocası olarak göreve başladı. Haldun Dormen ve Serpil Günseli ile aynı çatı altında eğitmenliğe başlayacak olan sanatçı “Beni yetiştiren hocalarımla birlikte çalışacak olmak benim için çok heyecan verici ve unutulmaz bir deneyim olacak” dedi. Ankara Caz Festivali, Bodrum Caz Festivali, Portekiz - Eurovision Live Concert, Güney Kaliforniya - Los Angeles Cumhuriyet Balosu ve yurt içi / yurt dışı daha birçok prestijli etkinlikte sahne alan ve yıllardır İstanbul’da yaptığı sahnelerle adından sıkça söz ettiren Buket Bengisu, önümüzdeki aylarda yayınlayacağı şarkılarla da adından daha çok bahsettirmeyi hedefliyor.

Sevtuğ Sahnesi Dikkat Çekiyor!

Sahnelerin sevilen ismi, güçlü sesi SEVTUĞ en çok sahne alan sanatçılardan biri. İstanbul ve şehir dışı konser ve canlı performanslarına son sürat devam eden, ve gittiği her yeri dolduran Sevtuğ, bu başarısını sahnede ses, görsellik, sahne showlarını  birleştirip geniş ve devamlı güncellediği repertuarıyla her sahnesine ayrı özen göstermesine bağlıyor.


Özlem Çıkmaz Saray Sahnesinde!

Başarılı ve güzel şarkıcı Özlem Çıkmaz sahne çalışmalarındaki başarısı ile dikkat çekiyor. Güzel sesli şarkıcı Tekirdağ Saray’da Saray Restaurant’ta her Cuma ve cumartesi sahne alıyor. Kendine özgü yorumu ile dinleyenlere ulaşan Özlem Çıkmaz şıklığı ve güzelliğiyle de dikkat çekiyor.