İktidarın çok yanlış ve ileride çok zararını göreceğimiz uygulaması askerî okullara gidilmeden kişilerin asker olabilmesidir. 

Ne hikmetse ya da AKP iktidarının kerameti midir bilinmez, kişi yirmi sene bir eczacının yanında kalfa olsa yirmi senenin sonunda o kişiye mesela Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi diploması verilmemektedir, ama adam Veterinerlik okuyup iş bulamadığı için sanki Kara Harp Okulu'nu bitirmiş gibi Subay olabilmektedir. 

Oysa Generallerin bu işin Mareşallerinin tecrübesidir ki, sonradan asker olunmamaktadır. 

Askerî çevrelerde görülmüştür ki, kişinin terhis bırakıp Uzman Çavuş olup sonra Astsubaylığa geçmesi sonra Subaylığa geçmesi sağlıklı bir askerî yapı ortaya çıkarmamaktadır. 

Eskiden Subay olacak kişi ta ortaokuldan başlatarak hazırlanmıştır. 

Harp Okuluna gitmeden önce askerî liseye gidilmesi bile önemsenmiştir. Ki, şimdi bırakın askerî liseyi, harp okulu şartı bile aranmamaktadır. 

Eğer, endüstri meslek lisesi torna bölümünü bitirmişseniz bir gün çok rahat general olabiliyorsunuz. 

Askerî liseler birer meslek lisesiydi. Tıpkı Ticaret Lisesi, Endüstri Meslek lisesi ve İmam Hatip lisesi gibi... İmam Hatip Lisesi mezunları her şey olabildiği için aynı mantıkla hareket ederek askerî lise mezunlarından Subay olması gerekmediğine dolayısıyla her lise mezunundan her şey olabileceği kanaati getirilmiştir. 

Büyük savaşlar, büyük zaferler sonradan asker olanların cephede gösterdikleri başarıyla sağlanmadı. Anadan asker doğanların başarılarıyla sağlandı. 

15 Temmuz faciası gerçek Türk subayının, astsubayının, polisinin ve her kesimden Türk halkının gayretiyle önlenmiştir. 

Aman burada FETÖ'nün de şu katkısı göz ardı edilmemelidir: FETÖ'cü denilen subaylar gerçek subay değildi. Torpille, kayırmayla bir yerlere gelmiş tiplerdi. 

Bu işler ehline verilmelidir... Liyakat şarttır... Vatan savunması ihtimaller, denemeler, gizli hedefler gözetilmeyecek kadar çok kutsal ve taviz verilmeyecek cinstendir. 

Torna-tesviye bölümünü bitirip bir gün general olabilirsiniz, ama siz sadece torna-tesviye generali olmuş olursunuz...