Sanaldan mı???? Diye hayretle sormadan edemedim… ismi lazım değil çok yakınım bir bayan arkadaşımın aşk hikayesi bu 
Efendim, yine ismi lazım değil bir sitede oyun oynarken bir selam ve ara sıra sohbetin arkasından, elektronık postaların birbiri ardına gönderildiği.. bazı testlerden geçildikten sonra ilan-ı aşkların edildiği nikahla sonuçlanan; şu sıralarda 6.yılını dolduran bir evliliğin hikayesidir bu..
Hanım arkadaşım bir çocuklu dul; evliliğe, aşklara tövbe etmiş! olabildiğince erkeklere olan güvenini kaybetmiş birisi.
Tayin dolayısı ile de doğuya gitmek durumunda kalmıştı.. Tabi geçirdiği buhranlı dönemlerin ardından ve erkek egemen bir sosyal çevreninde etkisi ile anne babasıda onunla birlikte gitti doğuya yani yeni görev yerine..
Hayattan korkar hale gelmişti arkadaşım.. Kısacası bıkmıştı yaşamaktan ve bir o kadarda sadakatsizlikten!!
Bir çocuklu genç bir duldu artık ve bu durum ziyadesi ile yıpratıyordu onu günlük hayatında..
Derken yeni gittiği okulunda, hayat dolu bir başka bayan arkadaşla samimiyet kurdu, araları baya bir sıkı fıkı olmuştu.. Bu yeni arkadaş, doğuda park, aşıl veriş merkezleri veya üç beş cafe seansları seri gezileri yapma şansı olmadığı için internette bolca sörf yaparmış ve bizim arkadaşa da tavsiye etmiş..
İnternette oyunlar oynayıp sanal alemde sörf yapan bizim kız; bir gün okey sitesinde oyun oynarken her zaman ki gibi bolca erkek mesajlarının arasından birisi ile konuşmaya karar vermiş..
Bu muhabbet uzayınca, internetten edindiği bu yeni erkek arkadaş; şartlarımız birbirine çok uygun istersen yüzyüze bir görüşelim zira sana aşık oldum demiş..
Bizim kız o sohbetten sonra değil bu teklifi kabul etmek.; evinde ki interneti iptal ettirmiş  ama yeni okulunda ki, kız arkadaşının bu yeni tanıştığı ve şartlarımız eşit diyen beyefendi ile tanışması konusunda da çok çok ısrarlarına dayanamamış.. Ve hatta yeni kız arkadaş ona şöyle bir öneride bulunmuş.. Bu beyefendiyi bende ekleleyim, onunla nette oyun falan oynayayım sonra da biraz asılayım bakalım gerçekten sana aşık mı olmuş yoksa bir zampara mı bu adam diye… eee sanaldan gelen büyük aşkta tabiî ki sanaldan test tabi tutulmuş 
Fakat beyefendi; eklemeyi kabul etmek yada asılmak ne kelime!! Malum memleketin adını vede yeni arkadaşlık isteği gönderen hanım öğretmen olduğunu cümlesini okur okumaz, yalvarırcasına yardım telebinde bulunmuş.. Hemde nasıl ne dillerle.. Hayatının aşkını bulmuşmuş, iki hafta önce bu aşk güvensizlik yada bayan olmanın verdiği tedirginlikle aşkı ortalardan kaybolmuş, oyun sitesinden, sayfasından ve hatta netten!!.. sadece yaşadığı şehri ve öğretmen olduğunu biliyormuş.. Belki de adının bile gerçeğini söylememiş olabilirmiş.. ama bey efendi ölecekmiş!!.. her an aklında bu hanım, işini gücünü yapamaz hale gelmişmiş.. ve zaten hafta sonu o şehire gelecek vede arayıp bulana kadar da orada kalacakmış!!  Babasından da Allahı’ın emri ile isteyecekmiş; zaten 15 günlük izni varmışmış… ama bizim yeni kız arkadaş asılmaya devam etmiş!! ayyy sen boşver onu, bak ben daha güzelim daha gencim falanlar… diye yazmaya devam edince beyefendi kibarca kızmış vede anlaşıldı hanımefendi siz bana bu konuda yardımcı olamayacaksınız, ben kendi başımın çaresine bakarım, gibi laflar ve hahfifçe küfür edip sayfasından da silmiş..
Beyefendi dediğini yapmış. 15 günlük izninin ilk günü gitmiş ismi lazım değil şehre  Ve de ilk günde aşık olduğu bizim arkadaşın evini bulmuş.. ama kapının zilini çalmamış.. beklemiş kapının önünde… bir müddet sonra orta yaşlı bir adam çıkmış evden bizimkide onun peşinden.. ve selam verip halhatır sormuş.. Şehrin yabancısı olduğunu anlatmış.. Derken kayınpederi olacak amcaya; aslında yıllardan beri kızına aşık olduğunu ama şartları müsait olmadığı için beklediğini ancak şimdi tesadüfen boşanmış olduğu haberi ile yeniden ümitlendiğini ve ilk aşkısına kavuşmak istediğini eğer evlenemezlerse de intihar edeceğini falan söylemiş..
Zatı muhterem kayınpeder dayanamaış gözleri yaşlı genç aamın haline ve alıp evine götürmüş  ne bilsin kızının bu adamı daha önce sadece kameradan gördüğünü 
İşte o günden sonra eş tayini vs gibi nedenlerle yaklaşık 6 aylık bir süreçten sonra nikah masasına oturdular.. Bugün 6 yıllık evli sonderce mutlu bir çiftler..
Ancak ilk tanışma meselesini çok özel arkadaşların dışında hiç kimse bilmiyor…
Mutluluklarının daim olması dileklerimle…..