5 GRAMMY ÖDÜLLÜ CAZ EFSANESİ DIANNE REEVES,  5 TEMMUZ’DA İSTANBUL’DA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 25 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, 5 Temmuz Salı akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda cazın efsane sesi Dianne Reeves’i konuk ediyor. Reeves’e konserde dünyaca ünlü müzisyen Hüsnü Şenlendirici eşlik edecek.

29. İstanbul Caz Festivali, bu sene de dopdolu bir programla 25 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında 200’ü aşkın yerli yabancı sanatçıyı ağırlayacak. İstanbul’un en güzel açık hava mekânlarında 13 gün sürecek festivalde efsane isimler sahne alacak. Efsane isimler arasında caz tarihinin olduğu kadar müzik tarihinin de en büyük seslerinden olan Dianne Reeves de yer alıyor. 

Beş Grammy ödüllü Dianne Reeves, müzik tarihinin tartışmasız en büyük vokallerinden biri. Caz vokaline bir opera sanatçısıymışçasına yaklaşan Reeves, teknikle duyguyu muazzam bir dengede tutuyor. Sıklıkla efsane Sarah Vaughan ile karşılaştırılan sanatçı, güçlü vokalini Daniel Barenboim şefliğinde gerçekleştirdiği Şikago Senfoni Orkestrası konseriyle de kanıtladı. Gregory Porter, Robert Glasper, Lalah Hathaway ve Esperanza Spalding gibi genç nesil caz müzisyenlerle kaydettiği son stüdyo albümü Beautiful Life ile 2015’te En İyi Caz Vokal Performansı Grammy’sini kazanan Reeves’in Berklee College of Music ve Juilliard School’dan fahri doktora unvanı da bulunuyor. Dünya cazının efsane ismi ve seçkin vokali İKSV’nin 50, İstanbul Caz Festivali’nin 29’uncu yılında, 5 Temmuz Salı günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda yankılanacak. Dianne Reeves'den önce ise klasik cazdan çağdaşa kadar geniş bir yelpazede üretim yapan besteci, piyanist Ercüment Orkut üçlüsüyle izleyicileri karşılayacak. 

Festival izleyicisi konserde bir sürpriz de bekliyor, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Dianne Reeves’in konserine konuk oluyor. Daha önce İstanbul Caz Festivali’nin yerel ortaklığı ile 2013 yılında International Jazz Day/Uluslararası Caz Günü kapsamında Aya Sofya’da gerçekleşen konserde aynı sahneyi paylaşan ikili, 9 sene sonra 29. İstanbul Caz Festivali sahnesinde yeniden bir araya geliyor. 


 


EVENTS ACROSS TURKEY, 7. SEZONUNDA ISTANBUL NIGHT FLIGHT 2022 KONSERLERİYLE BU SEZON DA SAHNELERDE DESTAN YAZIYOR

Konser organizasyonlarında Avrupa standartlarını Türkiye’ye getiren Events Across Turkey, Türkiye’den yıldızlarla dünya starlarını sahneye taşıdığı ‘İstanbul Night Flight’ konser serisinin yedinci sezonuyla seyirci karşısında. Events Across Turkey, ilk olarak 24 Mayıs’ta Harbiye Açıkhava’da düzenleyeceği Karsu konseriyle unutulmaz bir geceye imza atacak

Events Across Turkey, Avrupa’nın en iyi etkinliği seçilen İstanbul Night Flight serisiyle 7 sezondur yerli ve yabancı yıldızları ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl 26 Kasım 2022’ye kadar devam edecek seride birçok kültür ve sanat etkinliğinin yanı sıra sayısız konser var. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Volkswagen Arena, Aspendos Arena, Antalya Açıkhava, İzmir Açıkhava ve Ankara CSO ADA, bu konserlere ev sahipliği yapacak. 

Programda David Helfgott ve Oi Va Voi gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra uluslararası ödüllü bir proje olan An Epic Symphony yer alıyor. Bu proje kapsamında ülkemizin önemli grup ve müzisyenlerinden MaNga, Hayko Cepkin, Cem Adrian, Selami Şahin, Levent Yüksel, Hakan Altun, Fatma Turgut ve Karsu, Night Flight Symphony Orchestra & Choir ile unutulmaz konserler verecek.

İŞTE EVENTS ACROSS TURKEY TARAFINDAN DÜZENLENEN  ISTANBUL NIGHT FLIGHT KONSERLERİ…

24.05.2022 - An Epic Symphony & KARSU (Harbiye Açıkhava)

04.06.2022 - DAVID HELFGOTT (Harbiye Açıkhava)

24.06.2022 - An Epic Symphony & maNga (Antalya Açıkhava)

02.07.2022 - An Epic Symphony & SELAMİ ŞAHİN (Antalya Açıkhava)

27.07.2022 - An Epic Symphony & HAYKO CEPKİN (İzmir KültürPark)

29.07.2022 - An Epic Symphony & HAYKO CEPKİN (Antalya Açıkhava)

31.08.2022 - An Epic Symphony & HAYKO CEPKİN (Harbiye Açıkhava)

11.09.2022 - An Epic Symphony & CEM ADRIAN (Antalya Açıkhava)

17.09.2022 - An Epic Symphony & CEM ADRIAN (Harbiye Açıkhava)

23.09.2022 - An Epic Symphony & SELAMİ ŞAHİN (Harbiye Açıkhava)

24.09.2022 - An Epic Symphony & FATMA TURGUT (Harbiye Açıkhava)

14.10.2022 - An Epic Symphony & MÜSLÜM | HAKAN ALTUN (Harbiye Açıkhava)

26.10.2022 - An Epic Symphony & LEVENT YÜKSEL (Harbiye Açıkhava)

27.10.2022 - An Epic Symphony & HAYKO CEPKİN (Harbiye Açıkhava)

28.10.2022 - An Epic Symphony & OI VA VOI (Harbiye Açıkhava)

18.11.2022 - An Epic Symphony & maNga (VW Arena)

26.11.2022 - An Epic Symphony & HAYKO CEPKİN (Ankara CSO ADA)


TEKSTİL ATIKLARI DENİZ SAĞDIÇ’IN YORUMUYLA BERLİN’DE

DeFacto'nun tekstil atıkları ünlü sanatçı Deniz Sağdıç'ın yorumuyla Berlin'de sergilenmeye başladı.
Her türlü kullanılmış objeyi, atık malzemeyi geri dönüşüm ve ileri dönüşüm prensibiyle sanatın kendi dünyasında eser olarak yeniden var eden sanatçı Deniz Sağdıç'ın DeFacto'nun tekstil atıklarıyla ürettiği yepyeni iki eseri, markanın Berlin mağazasında sergileniyor.



Global giyim markası DeFacto'nun tekstil atıkları ile üretim fazlası kumaşları, tekstil alanında atık olarak nitelendirilen parçalardan sanat eserleri üretilerek atık kavramına bakışı açımızı yeniden ele alan geri dönüşüm sanatçısı Deniz Sağdıç ile yeniden hayat buluyor. Kot, düğme, fermuar gibi farklı ürünlerden faydalanarak ortaya koyduğu eserleriyle adından söz ettiren Deniz Sağdıç'ın geri dönüşüm (recycling) ve ileri dönüşüm (upcycling) prensibinden hareketle ve DeFacto iş birliğiyle tasarladığı iki eseri Berlin deneyim mağazasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Atığın her parçasının yeniden kullanılmaya değer olduğunu vurgulayan bu iş birliğiyle marka, doğa dostu sürdürülebilir fikirlere ilham verebilmenin yanı sıra tekstil atıklarının sanatın dünyasında yeniden var olabilmesinin önemine de dikkat çekiyor.


TÜRKİYE FOTOĞRAF FEDERASYONU DERNEKLER ARASI KUPA TAKIM YARIŞMASI SONUÇLANDI

Türkiye Fotoğraf Federasyonunun düzenlemiş olduğu dernekler arası kupa takım yarışmasında BUFSAD bronz madalya kazandı. 

BUFSAD Bakanı Serpil Savaş ’Takım kaptanı Gürsel Egemen Ergin ve takım arkadaşları Abit Kullebi , Fahrettin Beceren , Şevki Karaca, Lale Atabek , Mustafa Kılıç, Salih Kuş ve İlyas Malçok'u kutluyorum, BUFSAD Ailemize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum’ dedi.

QUALITY DERGİSİ 13 YAŞINDA

İş, cemiyet, sanat, spor ve magazin dünyasından çok sayıda ünlü ismin akın ettiği gecede adeta yıldızlar geçidi yaşanırken derginin genel yayın yönetmeni Salih Keçeci gecenin ev sahipliğini üstlendi.  

Alanında en iyilerinin belirlendiği gecede yılın ‘En İyi Tekstil Firması’ ödülünü firmanın sahibi iş insanı Süleyman Orakçıoğlu aldı. Ciner Medya Grubu’nunda ödüle layık görüldüğü törende yılın ‘En İyi Haber Merkezi’ ödülünü Show TV Haber Merkezi aldı. Show Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık ödülünü ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ın elinden aldı. 

Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan ‘Aslı Şafak’la İşin Aslı’ programı da geceden ödülle döndü. Programı hazırlayıp sunan Aslı Şafak ‘En İyi Talk Show’ programı dalında ödüle layık görüldü. 

Törende ayrıca iş insanı Hande Tibuk ‘Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi’ alanında ödül alan ismi oldu. 

Derginin 13. Yılının kutlandığı gece pasta kesimiyle sona erdi. 


ÖZLEM VARDARYILDIZI’NDAN ‘BİR GÜLÜŞÜN YETER’

 

Özlem Vardaryıldızı ‘Anneler Günü’ne özel şarkı hazırladı. Taç Porselen için bestelediği şarkının sözü ve müziği güzel şarkıcıya ait.

Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde doyasıya sarılamadığımız annelerimize ithafen şarkı besteleyen sanatçı,  anne sevgisini  ve aşkı hak ettiği şekilde anlatıyor. Bu güzel şarkı, elleri ve gönülleri sevgiyle birleşen herkesin kalbine taht kuracağa benziyor.
 


DİYARBAKIR’DA MODA RÜZGARI ESTİ

On Gözlü Köprü, Keçi Burcu, Cemir Paşa Konağı gibi Diyarbakır’ın tarihi mekanları bu kez ünlü mankenleri ağırladı. Digital defileye ev sahipliği yaptı. Daha önce Doğu Beyazıt ve Kapadokya’da çekilen defilenin üçüncü adresi Diyarbakır oldu. Valiliğin daveti üzerine kente gelen bir tekstil firması Sonbahar-Kış Koleksiyonunu tanıttı. Defileye 25 manken katıldı, çekimlerse üç gün sürdü. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen mankenler çekimlerin sonunda beyaz güvercinler uçurdu. Defile 50’ye yakın ülkede yayınlanacak.