Bugün;  10 Mart  2019  Pazar Güneş günü, Ay Koç burcunda boşluktayken güne başladık.

Ay saat 10:09’da Boğa burcuna giriyor.

Ay Boğa burcundayken, keyfimize düşkün oluruz. Dünya’nın zevklerini  algılamaya çalışırız. 

Dokunmak, duygusal haz almak,  tat almak, güzel kokularla koku alma duyumuzu beslemek  Ay’ın Boğa burcundan geçerken içgüdüsel olarak beslendiğimiz alandır.

Somut olan elle tutulan değerler önem kazanır…

Tam anlamıyla materyale önem veririz bu iki günlük süreçte. 

Ay Boğa’da iken hareketlerimiz ağırlaşır ve tembellik yapmaktan da ve zevk alırız. 

Hem ağır hareket ettiğimizden, hem de tat alma duyumuz bugün oldukça hassaslaşacağından kilo alma riski altında oluruz.

Sağlık önerileri:

Boğa burcu; boyun, ense ve çene bölgemizi temsil eder.

Bu bölgeler Ay Boğa burcundan geçerken hassaslaşır. Boyun omurları, troid bezimiz, ses telleri, bademciklerimiz etkilenir.

Dolayısı ile boyun bölgesinde ameliyatlar bu iki günlük süreçte uygun değildir. Fakat ilaç tedavi, masaj veya fizik tedaviler yapılabilir. 

BESLENME ÖNERİLERİ:

Ay Boğa burcunda iken iştahımız açılır. Bu günlerde tat alma duyumuz hassaslaşacağından, yemeklerden aldığımız zevk te kat ve kat artacaktır.

Dolayısı ile Ay’ın Boğa olduğu günlerde bizi tat alma duyusu ile duygusal yönden besleyen bu enerji ayrıca kilo almamamıza neden olur. Bu nedenle özellikle dikkat etmemiz gereken bir dönemdir.

Boğa burcu mineralleri temsil eder. Dolayısı ile bu günlerde minerallerin emilimi vücudumuzda artar.

Mineraller hücre onarılmasında önemli rol oynarlar bu nedenle özellikle bugünlerde Minerallerin emilimi artacağından beslenmenizde mineralleri dikkat almak önemlidir.

Bu günlerde vücut tuzu da hızla emer, özellikle tansiyon hastalarının dikkatli olmaları gereken bir gün.

Bu günlerde bol miktarda  alkali su tüketmeliyiz.

Bu günlerde ses tellerimiz ve boğazımız için kür çaylarını beslenme listemize eklemeliyiz.

Örneğin adaçayı., kuşburnu

ÖNEMLİ GEZEGEN TRANSİTLERİNE BAKARSAK

Yaylar ve yükselen Yaylar 4

“Geniş vizyonunuz ile olaylara yaklaşmak sizi korur!”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; eviniz ve ebeveynlerinizi anlatan dördüncü evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Bu üç haftalık süreçte ebeveynlerinizle aranızda anlaşmazlıklar yaşanabilir. Ya onlar sizi yada siz onları yanlış anlayabilirsiniz. Kendinizi ifade edemeyebilirsiniz. Kesinlikle geniş vizyon ile olaylara yaklaşmalı, yay burcunun gölge yanı olan bağnazlıktan uzak durmalısınız.

Dolayısı ile bu süreçte olayların üzerine gitmek ve üstelemek yerine, retronun biteceği Nisan ayında onlarla konuşmanın daha doğru olduğunu görebilirsiniz.

Yine retronun yarattığı fırsatlar olarak bakarsak, eğer geçmişte ebeveynlerinizle aranızda iletişimden kaynaklı bir sorun yaşadınız ve hala küsseniz, işte bu durumu düzeltmenin tam zamanı. Merkür’ün Retro olduğu bu süreçte küs olduğunuz ebeveynlerinizi arayabilir ve onlarla geçmişi düzetmenin fırsatını yakalayabilirsiniz.

Ancak bu iletişimi bizzat kendiniz kurmalısınız. Bir başkası üzerinden iletişim kurmak veya teknoloji aracılığı ile haber göndermek pek işe yaramayabilir.

Bıraktığınız haberler yerine ulaşamayabilir. 

Ayrıca bu dönemde evde bazı eşyalarınızın kaybolması da mümkün olabileceği gibi; daha önceden kayıp olan eşyalarınızı ararsanız kolayca bulabilirsiniz. Deneyin.

Oğlaklar ve yükselen Oğlaklar 3

“Olaylara gerçekçi yaklaşımınız sayesinde sorunlarınızı aşabilirsiniz!”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; yakın çevrenizi anlatan üçüncü evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Kardeş kuzen gibi yakın çevrenizle ve yakın gördüğünüz arkadaşlarınızla aranızda iletişim sorunları yaşanabilecek bir dönemdesiniz. Kendinizi yanlış ifade ediyor ve onları da yanlış anlıyor olabilirsiniz.

Dolayısı ile, herhangi bir konu üzerinde didişmek yerine, bir süreliğine uzak kalmak ve tartışılması gereken konuları retronun biteceği Nisan ayına bırakmanız yerinde olacaktır.

Diğer taraftan Merkür retrosu özellikle teknolojik aletleri etkilediğinden, bunlar üzerinden kuracağınız iletişiminize ve bu üç haftalık dönemde oluşabilecek data kayıplarına da dikkat etmeniz gerekebilir. 

Özellikle medya alanında çalışanların; teknolojik aletlere çok güvenmemeleri, yaptıkları işlemlere tekrar, tekrar dönüp kontrol etmeleri gerekebilir.

Veri kaybına uğramamaları için, Retro başlamadan önce mutlaka data yedeklemeleri önemli olacaktır.

Çünkü bu Retro özellikle sizin iletişim alanında kurduğunuz sistemi hedef alarak, sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Kovalar ve yükselen Kovalar 2

“Maddi zarar görebileceğiniz bir süreçtesiniz!”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; maddi ve manevi değerlerinizi anlatan ikinci evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Kendi “maddi ve manevi değerleriniz” olan haritanızdaki ikinci evinizde yaşayacaksınız yılın bu ilk Merkür retrosunu. 

Bazı yanlış anlaşılmalar yüzünden kazançlarınızda sorunlar yaşayabilirsiniz. Yanlış hesap Bağdat’tan döner misali, bu Retro sürecinde yapacağınız anlaşmalara dikkat etmeli ve bir yere imza atmadan önce tekrar, tekrar okumalısınız. Çünkü bu Merkür retrosu sizin maddi zarara uğramanıza neden olabilir.

Bu süreçte kendinizi yanlış ifade edebileceğiniz gibi; sizde karşınızdaki insanları yanlış anlıyor olabilirsiniz. 

Bu nedenle size tavsiyem, bu üç haftalık süreci önemli işleri devreye almadan, mümkünse Nisan ayına erteleyerek geçirmeniz daha doğru olacaktır. Ancak bu süreci olumlu da kullanabilirsiniz.

Örneğin yarım kalan geçmişte başlamış ancak bir türlü sonuca bağlanmamış işlerinizi ele alarak değerlendirmek, Retro süreci için daha doğru bir seçim olur.

Nisan ayından itibaren imza gerektiren işlerinizi ele almanız yerinde olur.

Ayrıca Retro sürecinde yaşayabileceğiniz “Data kayıpları” sizi maddi kayıplara da uğratabilir. Bu nedenle Retro başlamadan önce verilerinizi yedeklemeniz,  oldukça önemli olabilir. 

Diğer taraftan bu retroda, teklojiye para harcamak zorunda da kalabilirsiniz. Cep telefonu ve bilgisayarınızda oluşabilecek sorunlar sizi maddi yönden masrafa sokabilir. 

Balıklar ve yükselen Balıklar 1  

“Bazen, “iyilikten maraz doğar” bu dönemde biraz uzak durmayı deneyin”

4 Mart 2019’da yılın ilk Merkür retrosu sizin; imajınız ve yükseleninizi anlatan birinci evinizde durağa giriyor ve 6 Mart 2019’da Balık burcunun 29°38' derecesinde retro hareketine başlıyor.

Bu Retroyu 29 Mart’a kadar, öncelikle “iletişim sorunları” olarak  yaşıyorsunuz.

Kişisel olarak söylemlerinize dikkat etmeniz gereken bir zamandasınız. Hem başkalarını yanlış anlayabilir, hem de kendinizi yanlış ifade edebilirsiniz. 

Olayları algılayış şekliniz, sizin bu dönemde başkaları ile iletişim kurmanızı zorlayabilir. 

Dolayısı ile, bu yanlış anlaşılmalar sizin hakkınızda oluşabilecek olumsuz düşüncelere yol açabilir. İmajınız zarar görebilir. Ruhunuz yaralanabilir.

Bu nedenle bu üç haftalık süreç içinde, kendinizi çok fazla ifade etmek zorunda kalacağınız durumlar yaşamamanız yerinde olacaktır.

Merkür retrosu teknolojik aletlerde de sorunlar yaratabileceğinden; sahip olduğunuz teknolojik aletleri kullanırken bazı yanlış komutlar da verebilir özellikle datalarınızı kaybedebilirsiniz.

Dolayısı ile Retro başlamadan önce data yedeklemeniz yerinde bir hareket olacaktır.

Retro sürecinde veri kaybı yaşayabileceğiniz gibi bu sizde, bir yerde de unutkanlık olarak açığa çıkabilir. Dolayısı ile önemli işlerinizi retronun biteceği Nisan ayına ertelemeniz yerinde bir seçim olur.

 

AY’IN GÜN İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ AÇILARINA BAKARSAK:

Saat 10:29’da Ay Uranüs kavuşumu gerçekleşiyor.

Sıradışı,  marjinal

Asi, devrimci

Özgür ve tek başına

Ani uyanış  

gibi etkiler yaşanır.

Ani gelişen, umulmadık beklenmedik süprizlere açık saatlerdeyiz. Olayların ne yönde gelişeceği Uranüs etkilerinde belli olmaz. Aklınıza gelen değil de, en umulmadık olan gerçekleşir.

Kendinizi “özgür” hissetmek isteyebilirsiniz. Ani çıkışlarımız olabilir.

Ancak bu enerjinin etkisi ile; girişilen yeni işlerde kalıcılık olmaz.

Biraz, asi, deli, sıra dışı, beklenmedik marjinal davranışlar sergileyebilirsiniz.

Geçmişle ilgili ani bazı uyanışlar, ani fikirler birden aklınıza gelebilir. 

Bunlar genellikle bilinç altına ittiğiniz konulardan olup, sizi uyandıracak zaman geldiğinden yüzeye çıkan düşünceler olarak kendini fark ettirebilir.  

Geçmişin sorunlarını çözmek için bir fırsat olabilir.

Farkında olup işaretleri görmeye, evrenin mesajlarını okumaya çalışın.

Sağlıkla 

Özlem Çetinkaya YILMAZ

Danışmanlık ve sorularınız için ☎ 0531 - 258 51 28  Whatsapp

veya  [email protected]  mail atabilirsiniz.