MALZEMELER:
8 su bardağı un
3 su bardağı ılık süt
3 ad yumurta (1’inin sarısını üzeri için ayırın.)
3 silme yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabınıza unu eleyerek alınız. Ortasını havuz gibi açarak, tam ortaya mayayı, üzerine şekeri ve üstünü örtecek kadar sütü koyarak 15 dakika mayanın kabarmasını sağlayın.
Maya kabardıktan sonra sırasıyla diğer malzemelerini ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurunuzun üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurunuzu ister yufka büyüklüğünde açıp dörde bölün, isterseniz tek tek açarak iç harcını yerleştirerek rulo kıvırın ve ay çöreği şeklinde kıvırın. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı olarak susam serpebilirsiniz. Fırına vermeden önce de 1 saat tepside bekletin. 180 derece de ısıttığınız fırında pembeleşene kadar pişirin.
İÇ HARCI isteğe bağlı olarak beyaz peynir yada patates olarak kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.