MALZEMELER:
6 adet dolmalık biber
3 adet kemer patlıcan
2 su bardağı baldo pirinç
4 adet büyük kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağ
7 dal maydanoz /ince kıyılmış)
7 dal dereotu (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı yenibahar + tarçın + karabiber

ÜZERLERİNİ KAPAMAK İÇİN:
2 adet domates

PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 limon suyu

YAPILIŞI:
Dolmalık biberlerin sap kısımlarını keserek iç çekirdeklerini çıkarın ve yıkayın.
Patlıcanları biberlerin boyutunda kesin ve iç kısımlarını kabak oyucağı ile çıkarın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Tencerenize kuru soğanları küçük doğrayın ve zeytinyağ ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın. Fıstıkları ekleyin. Fıstıklar pembeleşince sıcak suda iyice yıkadığınız pirinci ve maydanoz dereotu hariç diğer malzemeleri sırayla ekleyerek karıştırın. 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak demlendirin.
Ilınan dolma içine maydanoz ve dereotunu ekleyin ve karıştırın.
Dolmalık biber ve patlıcanları doldurun ve domateslerle kapatın.
Tencerenize dikine yerleştirin. Sadece yarılarına kadar su gelecek şekilde su ekleyin. Üzerlerini bir tabakla kapatın. Ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen dolmaların üzerine sıcakken limon zeytinyağ karışımı gezdirin ve tabağı tekrar kapatarak soğumaya bırakın.
Soğuyan dolamları servis tabağına dizerek limon dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun..