MALZEMELER

1 adet kemer patlıcan

8 adet çarliston biber

2 adet büyükçe domates

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı pirinç

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanın kabuklarını alacalı soyarak orta büyüklükte küpler olarak doğrayın ve tuzlu suda bekletin.

Biberlerin çekirdek kısımlarını çıkararak ,2 parmak kalınlığında halka doğrayın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

Sebzelerimiz doğrandığına göre şimdi pişirmeye geçebiliriz.

En kısa sürede ve lezzetini muhafaza edeceğiniz düdüklü tencerenize zeytinyağını alarak doğradığınız kuru soğanı ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.

Soğanlar yumuşamaya başlayınca patlıcanların suyunu süzerek ekleyin.Biberleri,domatesleriişekerini ve tuzunu ilave ederek karıştırın.Suyunu vererek kapağını kapatın.Orta ateşte 10 dakika pişirin.

Servis tabağına aldığınız yemeğinizi soğutarak ikrama sunabilirsiniz.

Bir Arnavut yemeği olan bu tarif,yaz aylarında evlerde sıkça yapılan ve sevilen bir yemektir.Denemenizde fayda var..

Afiyet olsun.