Herkese Merhabalar,

Ramazan Bayramına sayılı günler kala evlerimiz de hazırlıklar başladı.Bayram temizliğinin yanı sıra mutfaklarda ikramlıklar da yerini alacaktır.

Bayramların en önemli iki ikramı da börekler ve tatlılardır.Bizde sizlere bir seçenek olsun diye bugün güzel bir börek seçtik.İkramın kolaylığının yanı sıra lezzeti ile de misafirlerinizi memnun edecektir.Açma börek yapacaklar için buyrun tarifimize;

Herkese kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

700 gr buğday unu

1 paket kuru maya

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1/2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

HAMUR BEZELERİNİ AÇMAK İÇİN:

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası karışımı

HAMUR ARALARINA SÜRMEK İÇİN:

150-200 gr arası yumuşak tereyağ

İÇ HARCI:

350 gr dana kıyma

3 adet kuru soğan

Tuz

Karabiber

Maydanoz

4 yemek kaşığı zeytinyağ

ÜZERİNE:

Yumurta sarısı

1 yemek kaşığı zeytinyağ karışımı

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI:

Hamurumuzu hazırlamakla işe başlayalım.

Genişçe bir kaseye unu eleyerek alın ve hamur malzemelerini ekleyerek yoğurun.40 adet ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve üzerlerini bir mutfak havlusu ile örterek 1/2 saat dinlendirin.

Un ve nişasta karışımını bir kaseye alın.

Ceviz büyüklüğünde ki hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açarak 5'li gruplar halinde üst üste yerleştirin.

Her bir 5'li grubun aralarına yumuşak tereyağ sürün.Ve elinizle biraz büyüterek bohça şeklinde kapatın.

Tekrar üzerlerini örterek 1/2 saat bekletin.(bu arada tekrar kabaracaktır.)

Tezgahınızı zeytinyağ ile yağlayın ve bohçaları dikdörtgen olacak şekilde açın.

Geniş kenarına iç harcını yerleştirerek rulo sarın.

8 adet büyük fırın tepsisi boyutunda rulolarınız olacaktır.

Tepsi mayası için de 1/2 saat bekletin.

İÇ HARCININ HAZIRLANMASI:

Kuru soğanları küçük doğrayın.

Bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyin ve soğanları ilave ederek kavurun.

Soğanlar kavrulunca ateşten indirin ve kıymayı ,tuzunu,baharatlarını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek güzelce karıştırın.(kıymayı kavurmuyoruz)

Tepsiye dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağ karışımını sürerek susam ve çörek otu serpin.

175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Dışı çıtır çıtır nefis böreklerinizi istediğiniz boyutlarda keserek ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

sevgiyle...