Herkese selamlar sevgiler,

Sütlü tatlılar hemen hepimizin ilk tercihleri arasındadır.

Ana malzemeleri aynı olmakla birlikte,bir kaç ufak dokunuşla farklı lezzetler ortaya çıkınca ,hem görsel olarak hem lezzet olarak tabaklarımızda yerini alıyor.

Tam zamanı dediğimiz balkabağınla klasik kabak tatlısı yerine bu sefer de muhallebi arasına yerleştireceğimiz kabak püresi ile her iki lezzeti birleştirdik.

Umarım sizlerde beğenirsiniz.Buyrun tarifimize;

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 kg.süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Klasik boyda düz su bardaklarına muhallebiyi boşaltın.

5 adet su bardağı dolacaktır.

Bardakları buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin.

ARALARINA KABAK PÜRESİ:

2 büyük dilim ayıklanmış balkabağı

5 yemek kaşığı toz şeker

1/2 kahve fincanı su

2-3 damla limon suyu

1 paket (mini)jöle

YAPILIŞI:

Balkabaklarını tencereye yerleştirin ve jöle hariç diğer malzemelerini ekleyerek pişirin.

Rondoya alarak püre haline getirin ve jöleyi ekleyerek karıştırın ve buzdolabında soğutun.

ÜZERİNE BALKABAĞI ŞEKERLEMESİ:

1 dilim balkabağını ince dilimler halinde kesin..

Üzerine az su ekleyerek hafifçe haşlayın ve suyunu süzün.(5 dak.kadar)

3 yemek kaşığı toz şeker ekleyin ve 5 dakika kaynatın.

Kabak şekerlemelerini maşayla dikkatlice birbirlerine değmeyecek şekilde bir tepsiye alın ve 190 derece de ısıtılmış fırında 5 dakika fırınlayın ve soğutun.

BULAMAK İÇİN:

1 kase hindistan cevizi

ARALARA:

İri doğranmış ceviz içi

HEPSİNİ SUNUMA HAZIRLAMA:

Bardaklarda soğumaya bıraktığınız muhallebileri boşaltın ve 1 parmak kalınlığında halkalar halinde kesin.(çift olmasına dikkat edin)

Her bir muhallebi halkasının üstüne kabak püresi ve ceviz koyun diğer muhallebi halkası ile birleştirin.

Kenarlarını hindistan cevizine bulayın.

Bütün hepsi hazırlandıktan sonra servis tabağına dizin ve üzerlerine hindistan cevizi serpin.Kabak şekerlemeleri ve cevizle süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..