Eskilerden gelen bir lezzet bugünün konuğu..Sıcak günlerde hafif ve soğuk lezzeti ile yemek sonrası tatlı sevenlere..

Yapımı kolay tadı ferahlatıcı bu güzel muhallebiyi denemediydeniz tarifimizi denemenizi öneririm.Üzerine ister pudra şekeri isterseniz bir kaşık pekmez de ekleyebilirsiniz.Tarifin aslı pudra şekerli olanıdır.Gül suyu ile pudra şekerinin nefis rahiyası damaklar da güzel bir tat bırakacaktır.,Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

2 su bardağı süt

4 su bardağı su

1 su bardağı (160gr)toz şeker

2 çay bardağı mısır nişastası(80gr)

ÜZERİNE:

Gül suyu

Pudra şekeri yada pekmez

YAPILIŞI:

Su .süt ve toz şekerini bir tencereye alın.

Nişastayı bir kaseye alın ve su ile süt ateşe konmadan önce bir kepçe alarak nişastaya ekleyin ve karıştırın.

Su ve süt karışımını orta ateşe alın ve nişastayı ekleyerek karıştırarak pişirmeye başlayın.

Kaynamaya başlayınca koyu kıvam alacaktır.

Ateşten indirin ve 30x25 bir borcama yada tek kaseleri ıslatın ve muhallebiyi boşaltın.

Ilınınca üzerini streç ile kapatarak buzdolabında soğumaya bırakın.

Bütün olarak dökerseniz kare dilimler halinde ,tek kaselerde ise servis tabağına ters çevirin.

Üzerine 1 yemek kaşığı gül suyu ve pudra şekeri serperek ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...