MALZEMELER:
8 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı süt
Tuz + karabiber
İÇ HARCI:
12 adet parmak sosis
4 dal taze soğan
2 adet köz kapya biber (konserve olabilir)
2 adet sivri biber
2 adet (küçük) haşlanmış havuç
6 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
ÜZERİNE:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı sert beyaz peynir rendesi
YAĞLI KAĞIDA SERPMEK İÇİN:
2 yemek kaşığı galeta unu
az tereyağ
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Tereyağ, süt, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve buzdolabında bekletin. (iç harcını hazırlıyana kadar)
Sosisleri, taze soğanları ve biberleri halka halinde doğrayın. Havuçları küp doğrayın. Bütün hepsini ince kıyılmış maydanoz, kuru nane ekleyerek karıştırın.
Fırın tepsinize iki kat yağlı kağıt serin ve üst kattaki yağlı kağıdı tereyağ ile yağlayın. Galeta unu serpin.
Patates püresini dikdörtgen şeklinde elinizle bastırarak yerleştirin. İç harcını üzerine eşit şekilde yayın. İlk kat yağlı kağıt ile rulo kıvırın. (rulo yaptığınız yağlı kağıdın birini çıkarın) Rulo patatesinizin üzerine yumurta ile zeytinyağ karışımını sürün ve beyaz peynir serpin.
180 derece de ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırın içerisinde soğutun ve dilimler halinde keserek servis yapın. Afiyet olsun..