Merhabalar,

Ramazan ayında iftar sofralarına değişik yemekler yapmak isteyenler için güzel bir tarifimiz var bugün..

Misafirleriniz için de hazırlıyabilir hem lezzeti hemde kolay servisi ile bir değişiklik yapabilirsiniz.

İsterseniz yanında sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile daha da zenginleştirebilirsiniz.

Köfteler hepimizin çok severek hazırladığı ve yediği yemeklerden olduğu için bu sefer köfteyi daha da lezzetli hale getirdik.

Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum..

MALZEMELER:

400 gr dana kıyma

3 adet kuru soğan

5 yemek kaşığı zeytinyağ

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

8-10 dal ince kıyılmış maydanoz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kimyon,karabiber,kırmızı biber ve kuru nane

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı acı biber salçası

2 yemek kaşığı su

5 adet yufka

YUFKALARA SÜRMEK İÇİN:

150 gr tereyağ (eritilmiş)

1 kase su

YAPILIŞI:

Kuru soğanları küçük doğrayın ve bir tavaya alarak zeytinyağını ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.

Soğanlar pembeleşmeye başlayınca şekerini ekleyin ve karıştırın ateşten indirin.

Köfteyi yoğuracağınız kaseye boşaltın ve kıymayı,cevizi,maydanozu,tuz ve baharatlarını ilave edin.

Acı biber salçasını bir kase içinde 2 yemek kaşığı su ile açın ve ekleyin.

Köftenizi güzelce yoğurun.

Buzdolabına kaldırın biraz dinlensin.

Bu arada yufkalara sürmek için tereyağını eritin bir kaseye alın.

Suyu da ayrı bir kaseye alın.

Yufkanın tekini tezgahınıza serin 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,3 yemek kaşığı su gezdirin ve fırça ile her tarafına sürerek yufkayı ikiye katlayın.(yarım ay şeklinde)

Yarım ay olan yufkanın üstüne de tereyağ ve su gezdirin.

Alt düz olan kısmına köfte karışımını yerleştirin ve yanlarını kapatarak rulo kıvırın.

İki parmak kalınlığında kesin ve tahta şişlere geçirin.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek şişleri dizin.

180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sarımsaklı yoğurt ve domates sos ile servis edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...