Herkese sevgiler selamlar,

Pastalar ,büyük küçük hepimizin tatlılar kategorisinde ilk tercihlerimiz arasında yerini alır.

Sanırım en çokta çikolatalı olanlar seçilir ve severek tüketilir.

Klasik pastalar dışında evlerimiz de hayal gücümüzü ve damak zevkimizi zorlayan bir çok tarifler çıkmaktadır.

Özellikle kremaları konusunda değişkenlik göstermektedir.

Günümüz de ev yapımı pastalar revaçta olduğundan bir güzel tarifte sizler için yazıyorum.

Yemek sonrası da ikram edebileceğiniz pastalardan birisidir.

Hamur yapımı dışında 3 aşamadan geçse de zahmetinize değecektir.

Haydi buyrun başlayalım..

MALZEMELER:

22 cm çapında kalıp içindir.

Kek hamuru için:

3 adet yumurta

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 dolu tatlı kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker

1 orta boy kahve fincanı sıvıyağ

1 orta boy kahve fincanı ılık süt

1 yemek kaşığı damla çikolata

YAPIMI:

İki ayrı kase çıkarın ve yumurtaların beyazlarını ve sarılarını kaselere ayırın.

Yumurta beyazlarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın.

Sarılarına toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın.

Sıvıyağ ve sütü ekleyerek şekerin tamamen erimesini sağlayın.

Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve karışıma ekleyin.

Bu karışıma ,kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını 3 sefer de ve söndürmeden ,aşağıdan yukarıya bir spatula ile karıştırın.

Kelepçeli kek kalıbının alt kısmını yağlı kağıt ile kaplayarak kek hamurunu boşaltın.

Damla çikolataları hamurun üzerine serpin.

Kalıbı tezgaha 3 kez vurarak içinde ki havanın çıkmasını sağlayın.

175 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

keki soğumaya alın ve şerbetini hazırlayın.

ŞERBET İÇİN:

1,5 ajda çay bardağı (125 gr) toz şeker

1,5 ajda çay bardağı su ile kaynatın ve ılıtın.

ARA KREMASI:

2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

1 ajda çay bardağı toz şeker

2 ajda çay bardağı süt

1 paket vanilya

200ml krema

YAPILIŞI:

Nişasta,toz şekeri bir kaseye alın ve üzerine soğuk sütü ekleyerek karıştırın.

Ateş üzerine alarak karıştıra karıştıra koyu kıvam almasını sağlayın.

Ateşten indirdikten sonra vanilyasını ekleyin.

Kremayı bir kaseye boşaltın ve mikserle koyu kıvam alana kadar çırpın.

Pişirdiğiniz diğer kremaya ekleyerek karıştırın.

Kekin üzerine önce ılık şerbeti dökün ve daha sonra kremasını yerleştirin.

Bu işlemleri yaparken kalıbın çember kısmını kekin etrafına geçirin.

Kremasını döktüğünüz pastayı buzdolabına alarak bekletin.

EN ÜST ÇİKOLATA:

1 paket çikolatalı tatlı sos

1 su bardağı soğuk süt

Hazır alacağınız sos süt ile karıştırılarak hazırlanmaktadır.

Pişmeden hazırlanan sos çırptıkça koyu kıvam alacaktır.

Sosu hazırlayın ve iyice soğuyan kremanın üzerine gezdirin.

SÜSLEME:

File Antep Fıstığı

En son dokunuş olarak pastanızı antep fıstığı ile süsleyin.

Nefis lezzetli pastanız ikrama hazır.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...