MALZEMELER:

2,5 Su bardağı un

125 gr margarin

1 yemek kaşığı pudra şekeri

2 adet yumurta sarısı

1/2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

ÜZERİNE:

Fındık,badem yada fıstık tozu

ŞERBET :

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

1 dilim limon

YAPILIŞI:

Cam bir kaseye yağı ve pudra şekerini alarak iyice yoğurun.Krema kıvamına gelen karışıma yumurta sarılarını,limon kabuğu rendesini,ekleyin.

Un ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve yoğurun.

Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacaktır.

Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.Tam ortalarına fındık batırın.175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Bu arada şerbetini hazırlamak için bir tencereye şekeri ve suyu alarak orta ateşte kaynatın.Fokurdamaya başlayan şerbete limon dilimini ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.Ateşten indirin ve şerbeti ılıtın.

Fırından çıkardığınız şekerparelerin ılk sıcağı çıktıktan sonra tepsinin alt kısmına şerbeti kepçe ile bırakın.Şekerpareler şerbeti alttan çeksin.

Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.