Herkese selamlar,sevgiler

Her evin en az haftada bir kez hazırladığı yemeklerin başında sanırım köfteler gelir.Hele ki çocuklu ailelerin en çok sevilen yemeklerin başında gelir dersem daha doğru olur .çoğunlukla da ya ızgara köfte yada sulu köfte hazırlarız.

Eğer çocuklara sebze yediremiyorum diye yakınan annelerimiz varsa o zaman bu tarif tam da onlar için..Çünkü köfteyi seven ama sebze yemeyenler için ikisi bir arada çok lezzetli bir tarifimiz var..Büyük fırın tepsisi boyutunda hazırlıyacağımız tarifimiz kalabalık aileler için yada misafir ağırlıyacaklar için idealdir.

Buyrun hep birlikte ''Sebzeli Sini Köfte''mizi hazırlıyalım...

MALZEMELER:

600 gr dana kıyma (tek çekim)

1 adet havuç (100 gr)

1 adet kuru soğan (orta büyüklükte)

1,5 ajda çay bardağı (100gr)

3 diş sarımsak

7-8 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

2 adet yumurta

2 çay bardağı (ajda) bayat ekmek kırıntısı

ÜZERİNE:

Domates

Biber

1 yemek kaşığı tereyağ

SOSU İÇİN:

1 yemek kaşığı biber + 1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bir tepsi içerisine kuru soğanı ve havucu rendeleyin.

Maydanozları ince kıyın ve sarımsakları rendeleyin.

Kıymayı,ekmek kırıntısını,yumurtaları,tuzunu karabiberini ilave ederek güzelce yoğurun.

1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Fırın tepsinizi tereyağ ile yağlayın ve sebzeli köfteyi 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dikdörtgen olarak yerleştirin.

Çatlaklar olmamasına dikkat edin.

Domates ve biberleri dilimleyerek üzerine yerleştirin.

Sosu için salçaları su ile karıştırarak üzerine gezdirin.

Fırınınızı 180 derece de ısıtın ve 20 - 25 dakika pişirin.

Fırından çıkan köftenizin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırarak gezdirin ve kare dilimler halinde keserek ikram edin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...