Merhabalar,

Geleneksel lezzetler denince sanırım tatlılar sınıfında ''ŞAMBALİ''ilk sıralarda yerini alır.

Ege Bölgesine ait sevilen bir tatlı olan Şambali,zaman zaman sofralar da yerini alıyor.

Bir çoğumuz da tadını özlediğinde bir dilim hazır alarak damakları şenlendiriyor.

Gelin bu eski ve lezzetli tatlıyı bu sefer evimizde hazırlıyalım.

MALZEMELER:

2,5 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

ÜZERİNE:

Fıstık

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

YAPILIŞI:

Şerbeti için şeker su ve limon dilimini bir tencereye alın ve kaynatın.

Oda sıcaklığında ılınmaya bırakın.

Diğer tarafta bir kaseye irmik,un,şeker,vanilya,yoğurt ve kabartma tozunu yerleştirin.

Mikser yardımıyla bütün malzemeler özleşene kadar karıştırın.

Dikdörtgen borcamı tereyağ ile yağlayın.

Karışımı her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirin.

Sivri uçlu bir bıçak ile dikdörtgen olacak şekilde çizikler atın.

Her bir dikdörtgene fıstıkları bastırarak yerleştirin.

180 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlıyı oda sıcaklığında ılıtın ve ılık şerbetini dökün.

Üzerini bir tepsi ile kapatarak dinlendirin.

Şambaliniz ikrama hazır.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...