Neşem ÇELİK
Neşem ÇELİK
Yazarın Makaleleri
SULTAN TATLISI (BALKABAKLI)
Herkese selamlar sevgiler, Sütlü tatlılar hemen hepimizin ilk tercihleri arasındadır. Ana malzemeleri aynı olmakla birlikte,bir kaç ufak dokunuşla farklı lezzetler ortaya çıkınca ,hem görsel olarak hem lezzet olarak tabaklarımızda yerini alıyor....
KÖFTELİ MANTAR
Merhabalar, Mantar sevenler için hem çabuk hem lezzetli hemde kolay bir tarifimiz var. Mantarı genellikle tavuk ve et yemeklerinin yanında yada üzeri kaşar peyniri ile ızgara da pişiririz. Bu sefer daha bir doyurucu ve mantarın tadını alacağınız...
Kadayıf Tartoletler
Merhabalar, Kadayıf hemen hepimizin çok sık kullandığı ve genellikle tatlı olarak bildiği bir yiyecektir.Bol fıstıklı yada cevizli olarak tatlısı hepimizin evinde pişer. Fakat kadayıf bir çok tatlı ve böreklerde değişik tariflerle kullanılmaktadır....
FASULYE BORANİSİ
Merhabalar, Anadolunun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde yapılan bu yemek genellikle ıspanak,bulgur ve fasulyeden yapılır . Her yöre bu yemeği üslenmekte olup,bir çok sebze ile pişirmekte ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile tereyağında...
UN KURABİYESİ
Merhabalar, Kurabiyeler evlerimiz de çok sık pişirdiğimiz,severek yenilen ve saklama süreleri nedeniyle kurabiye kutularında hemen her zaman bulunan atıştırmalıklar arasındadır. Eski tarihlere uzandığımızda bugün ki gibi çok fazla çeşidi...
BALIKLI LAZANYA
Herkese merhabalar, Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde artık balık yemekleri de evler de sıkça yapılır oldu.Klasik balık pişirme tarzının dışında bir tarif vereceğim sizlere.. Balığın ismi de belki sizlere pek aşina olmadığınız...
HAMSİLİ PİLAV
Merhabalar, Bugün Karadenize doğru uzanalım ve o yöre insanının herşeyini yaparız dediği hamsi ile Karadeniz Mutfağının baş sırasında yer alan ''HAMSİLİ PİLAVI''nı sizlerle paylaşalım. Hemen her yöremiz de sanırım...
Bitter Çikolata Kaplamalı Pop's Cake
Herkese selamlar sevgiler, Doğum günleri,söz ve nişanlar,bebek karşılamaları ve daha bir çok konuk ağırlamalarında son günlerde hem lezzetleri hemde görüntüleri ile sofralarımızı süsleyen bu minik kek'ler tercihlerimiz arasında yerini...
FINDIKLI İRMİK HELVASI
Merhabalar, HELVA dendiği zaman geçmişi çok eski tarihlere kadar uzanır. Arapça'da ''TATLI'' anlamına gelen HELVA, 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğuna ait yemek isimlerini yazan belgeler incelendiğinde,çeşit bakımından...
Karnıbahar kraket
Merhabalar, Kış sebzeleri manav reyonlarında yerlerini alınca,bizlerde bilinen klasik yemeklerin dışında farklı lezzetlere yönlenelim ,eğer karnıbahar sevmeyen varsa sevilen bir çeşit haline getirelim ,bu çok faydası olan sebzeyi bir şekilde...
Soğan Kebabı
Merhabalar, Bugün Gaziantep yöresinin sevilen bir yemeğini tarifini vereceğim sizlere.. Kıyma ve soğanın hafif ekşi lezzetiyle birleşerek ortaya çıkan bu yemek,kalabalık sofralarda herkesin severek yiyebileceği bir tarif.. Soğanlar kebaplık...
Tahinli pekmezli kek
Herkese selamlar, Soğuk havalar yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde eski sofralarda hemen her zaman bulunan ve tatlı niyetine yenen tahin pekmez karışımı sanki bizleri ısıtır gibi gelir bizlere.. Balık yemeklerinin üzerine...
Ankara Tava
Merhabalar, Eski Ankara Mutfağına ait bir yemektir. Ankara İl sınırları dışında en iyi bilinen yerel yemekler içine girmektedir. Çeşitli varyasyonları olmakla birlikte,ortak özellik etin kavrulduktan sonra iç pilavın içine gömülerek fırında...
Beze (Mereng)
Merhabalar, Yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Fransızcası '' BAİSER'' olup,anlamı öpücüktür. İsviçre ve Fransa da '' MERİNGUE''olarak da bilinir.Bazı illerimizde...
Anjelika
Merhabalar, Yaz geldiği zaman meyveler ve sebzeler bollaşır ve bizler yemek pişirmekte pek zorlanmayız. Bu arada kış içinde reçeller ve marmelatlar kavanozlarda yerini alır. Hem kahvaltı sofralarında yerini alır hemde tartlar, kekler ve tatlılarda...
Focaccia ekmeği
Merhabalar, Focaccia,en eski İtalyan ekmeği olarak bilinir. Tarih öncesi dönemde bu ekmek mayasız olarak hazırlanırmış ve Roma dilinde ''panis focacius'' olan adı,külün altında pişirilmiş yassı ekmek anlamına gelirmiş....
Mantarlı tavuk sote
Merhabalar, Bugün güzel bir tavuk yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Beyaz et sağlıklı denildiği için çoğunlukla mutfaklarımız da tavuk ve hindi etini tercih ederken, tavuk yetiştirmekte söylenen bir takım söylentiler biraz içimizi bulandırsa...
İncirli irmik tatlısı
Merhabalar, İşte hepimizin çok sevdiği irmik tatlısı bu sever incir sevenler için nefis bir lezzetle huzurlarınız da.. Sanırım incirin hem tazesini hem kurusunu hemen herkes sever ve gerek tartlar da gerekse tatlılarda en çok kullanılanlar arasında...
Alman Pastası
Merhabalar, Mutfaklarımız da uzun yıllardır sevilerek yapılıp ikram edilen Alman Pastası,adından da anlaşıldığı gibi Avrupadan bizlere gelmekte.. Hamuru aslında ekmek hamuru ile yapılsa da biz çoğunlukla kek hamuru kıvamında hazırlıyarak...
Sosyete Mantısı
Merhabalar, Canımız mantı çektiğinde çabucak yapıp sofraya getireceğimiz bu mantı,zaman zaman her evin ikramları arasındadır. Hazır yufka ile yapılabilen ve yanında başka yemek gerekmeden hazırlayarak sunduğumuz sosyete mantısı bugün...
Çikolata ve antep fıstıklı krepler
Merhabalar, En kısa yoldan süt,yumurta ve un karışımı deyince hemen aklımıza krep gelir. Evde bulunan malzemelerle ve çok kısa sürede tava yada saç da yapılabilinen bu yiyecek,sabah kahvaltısından öğleden sonra çayın yanına yada akşam...
Parmak kebabı
Merhabalar, Kalabalık gelen misafirleriniz için sizlere nefis bir tarif yazacağım. Gaziantep'in meşhur yemeği ''Parmak Kebabı^''... Hem sebzeler hem etin aynı tepsi içinde buluşması sonucu damak çatlatan bir yemek ortaya...
Haşhaşlı tahinli buket çörek
Merhabalar, Çay saatlerinin en sık yapılan ve sevilen haşhaşlı,tahinli ve cevizli çörekleri her hanımın kendine has tarifi ile yapılır. Çok sevilen bu çöreği biz bugün içine her üçünü de bir araya getirerek ve şık bir şekil vererek...
Truf'lu irmik tatlısı
Merhabalar, Sonbahara girdiğimiz bu günlerde kışa hazırlıklar, okulların açılmasının telaşları derken ev hanımlarımızın ''gün'leri de başlar sanırım.. O zaman bizler de sizler için yeni bir tarif vererek başlangıç yapalım....
Kafkas Çöreği
Merhabalar, Geçtiğimiz ilkbahar döneminde çok konuşulan ve merak edilen çöreğimiz, bugün sizlerle.. Baharatlı tatlıları sevenler için çok değişik bir lezzet.. Balkan mutfağının bu çok sık yapılan ve sevilen çöreği, lezzeti ve bayatlamayan...
MANTOLU PATLICAN
MALZEMELER: 4 adet orta büyüklükte kemer patlıcan 400 gr dana kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı 1 adet yumurta Tuz Karabiber Kimyon KIZARTMAK İÇİN: 2 su bardağı sıvıyağ SOS İÇİN: 3 adet büyük domates 5 diş...
KAVURMA - PİLAV ÜSTÜ
Kurban Bayramının baş konuğu tabi ki kavurma sofralarda yerini alacaktır. Sizler için kavurmayı en rahat ve en güzel şekliyle nasıl pişirilir anlatmaya çalışacağım. Sanırım bu tariften memnun kalacaksınız. Kurban bayramında kavurma, pilav...