Merhabalar,

Kabak,tam şimdi mevsiminde her ne kadar kimimizin çok yakın olmadığı fakat bir o kadar da çok faydası olan bir sebzedir.

A vitamini ve beta karoten içerdiğinden dolayı etkili antioksidan özelliği olan kabak,cilt sağlığı için birebirdir.

Zararlı UV ışınlarının cilde verdiği zararları giderebilir. Kabak,serbest radikallerle savaşarak cildin yaşlanmasını yavaşlatır,yaşlanmadan kaynaklanan çizgilere engel olur.

Meksika ve Orta Amerika'da yaklaşık 7500 yıl önce keşfedildiği iddia edilmektedir.

A-C-E-K vitamini içermektedir.

Daha bunun gibi bir çok faydası olan kabağı sanırım daha sık yemek istersiniz.

Onun için bugün sizlere kabakla lezzetli ve pratik bir tarifimiz var.Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

15 adet krep içindir.

1 adet orta boy yeşil kabak

1 adet kapya biber

7-8 dal maydanoz ve dereotu

2 adet yumurta

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 kahve fincanı süt

Tuz + karabiber + nane

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

12 yemek kaşığı un

İÇİNE KONULACAK PEYNİR:

200 gr labne yada süzme peynir

100 gr lor peyniri

ÜZERİNE:

Dereotu (ince doğranmış)

YAPILIŞI:

Kabak, maydanoz ve dereotlarını rondoya alın ve püre haline getirin.

Yumurtaları,sütü,zeytinyağını,tuzunu ve baharatlarını ekleyerek tekrar karıştırın.

Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve krep hamurumuz hazırlanmış olsun.

Mini boy (10cm) krep tavasını hafif zeytinyağ ile yağlayarak küçük bir kepçe hamurdan koyarak arkalı önlü pişirin.

Pişirme işlemini büyük tavada 3 yada 4 nü birlikte pişirerek de yapabilirsiniz.

Peynirleri bir kase içerisinde karıştırın.

Krepin bir yarısına peynirini sürün ve kitap gibi kapatın.

Dışarı taşan peynirlerin üzerine ince kıyılmış dereotu bulayın.

İster sıcak ister soğuk ikram edebileceğiniz peynirli kabak krepleriniz servise hazır..

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..