Yaz yemeklerinden biriyle daha sizlerle birlikteyiz..

Sanırım patlıcanı sevmeyen çok nadirdir ama biz yine de sevmeyen olur diye aynı tepsi içinde hem patlıcan hem patatesi bir araya getirdik.

Ailece yenecek hem bir akşam yemeği hemde misafir sofralarında ikrama çıkarabileceğiniz bir yemek..

Buyrun tarifimize..

MALZEMELER:

4 ad.kemer patlıcan

3 ad.büyük boy patates

500 gr dana kuşbaşı et

1 ad kuru soğan

1 yemek kaşığı domates + 1 yemek kaşığı biber salçası

1 kahve fincanı zeytinyağ

Tuz

Karabiber

ÜZERİNE:

Domates

Biber

PATLICANLARA SÜRMEK İÇİN:

1 kase zeytinyağ

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun ve kalın dilimler halinde verevine keserek 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Patlıcanları tekrar yıkayın ve kurulayın.

Döküm tavanızı orta ateşte ısıtın ve patlıcanların üzerine fırça ile zeytinyağ sürerek tavaya dizerek hafif tuz serperek arkalı önlü közleyin.

Aynı işlemi halka kestiğiniz patateslere de yapın.

Her ikisinide ayrı tabaklara yerleştirin.

Şimdi gelelim etimizi pişirmeye:Düdüklü tencereyi orta ateşe alın ve zeytinyağ ekleyerek kızdırın.

Etleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.

Etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çekecektir.

Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın ve suyunu çeken etlere ekleyerek 5 dakika da soğanla birlikte kavurun.

Salçaları,tuzu ve karabiberini ekleyin.

2 su bardağı su ekleyerek kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin.

Bir tepsi yada borcama bir sıra patlıcan ve patateslerin yarısını dizin.

Üzerlerine pişirdiğiniz etleri suyuyla birlikte yerleştirin.

Kalan patlıcan ve patatesleri üzerlerine kapatın.

Domatesleri halka doğrayarak üzerlerine yerleştirin.

Biberlerle süsleyin.

Eti suyuyla beraber eklediğimiz için tekrar su koymamıza gerek kalmayacaktır.

Tepsinin üzerini kapatarak kısık ateşte domates ve biberler yumuşayana kadar pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...