MALZEMELER:
600 gr dana kuşbaşı et
1 ad kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
5 ad köy biberi
2 ad büyük domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz +karabiber+kimyon+kırmızı biber(damak zevkine göre değişebilir.)
2 ad orta büyüklükte bostan patlıcan
2 su bardağı su

KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:
Eti düdüklü tencereye alın,zeytinyağını ekleyerek kavurmaya başlayın.
Kuru soğanı küçük doğrayın.
Et suyunu bırakıp tekrar suyunu çekince soğanı ekleyerek karıştırın.5 dak.soğanla birlikte kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Biberleri ayıklayın ve halka doğrayın.
Soğanla kavrulan etlere biberleri,domatesleri,ince kıyılmış sarımsakları,tuz ve baharatları ekleyin.Suyunu verip düdüklünün kapağını kapatın ve pişirin.Tencerenizin markasına göre süresi değişecektir.
Patlıcanları tam ortalarından kesin ve çanak olacak şekilde orta kısımlarını oyun.
Patlıcanların iç kısımlarını limonla ovun ve kurulayın.
Kızgın yağda hafif kızartın.
Patlıcan çanaklarını fırına girebilecek bir tepsi yada tabağa yerleştirin.
İçlerini pişen et sote ile doldurun.
Alt kısımlarına 1 su bardağı su ekleyin ve fırında 30 dak. pişirin.
Servis yaparken domates ve biber dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..