MALZEMELER:
1000 gr dana kuşbaşı et
1 ad.kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yemek kaşığı domates püresi
1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
tuz + karabiber
SEBZELER:
8 ad çarliston biber
3 ad. kabak
3 ad patlıcan
5 ad patates
1 ad domates (üzerine)
EN ÜSTE:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates püresi
YAPILIŞI:
Düdüklü tencereye etleri ve zeytinyağını alın. Yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Kuru soğanı küçük doğrayın. Kavrulan etlere soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domates püresi ve salçayı da ekleyerek karıştırın.
Tuzunu, karabiberini ilave edin, suyunu vererek kapağını kapatın (su miktarı etlerin üzerini örtecek kadar).
Düdüklü tencerenizin pişirme derecelerine göre en az 20 dak. pişirin.
Bu arada etler pişerken sebzeleri ayıklayın, yıkayın ve parmak şeklinde doğrayın.
Kızgın yağda önce patatesten başlayarak hafif pembe renkte kızartın.
Kağıt havlu serili bir tepsiye sebzeleri sırasıyla dizin.
Fırına vereceğiniz tepsinin dış kenarlarına sırasıyla sebzeleri dizin. Orta kısma eti yerleştirin. Domatesi yarım ay şeklinde dilimleyin ve etlerin kenarlarına yerleştirin.Domates püresini su ile karıştırın ve sebzelerin üzerinde gezdirin.
Kebabı yağlı kağıt ile kapatın ve 180 derece de ısıttığınız fırında 20 dak. pişirin.
Hem bereketli hem  
lezzetli yemeğiniz hazır.. kalabalık gelen misafirler için yapılacak en uygun yemeklerden...
Afiyet olsun, sevgiyle kalın....