MALZEMELER;

2 adet palamut balığı

2 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

3 adet domates

2 adet havuç

1 çay bardağı zeytinyağ

1 adet limon

3 adet defne yaprağı

1 küçük demet maydanoz

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Kuru soğanları,domatesleri,havuçları,sarımsakların ve limonun kabuklarını soyarak halka doğrayın. Zeytinyağ,tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

Palamutları dilimler halinde keserek yıkayın ve suyunu süzdürün.

Fırın tepsinizi yağlayın. Sebzelerin yarısını tepsiye yerleştirin.

Sebzelerin üzerine balık dilimlerini dizin. Ve kalan sebzeleri balıkların üzerine kapatın. Bu işlemi yaparken limon dilimlerini üste almaya çalışın.

Maydanozları yıkayarak demet halinde tepsinin ortasına yerleştirin.(piştikten sonra demet halinde çıkaralım)

Defne yapraklarını da aralara koyalım ve suyunu vererek üzerlerini yağlı kağıt ile kapatın.180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Bu süre dolduktan sonra yağlı kağıdı üzerinden alın ve 5 dakika daha fırınlayın.

Servis tabağına alırken maydanoz demetini ve defne yapraklarını üzerlerinden alın.Palamut pilakisi tercihe göre ılık ve soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.